Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
 
 

Euribor-korkoihin kaavaillaan uudistuksia – FK:lta kysymys-vastaus-patteri

Euribor-korkojärjestelmään kaavaillaan muutoksia. Tarkoituksena on uudistaa tapa, jolla korot määräytyvät. Uudistushalun taustalla ovat viime vuosina tapahtuneet viitekorkojen peukalointiskandaalit ja viranomaistaholta tuleva paine. Uudistetussa järjestelmässä korot perustuisivat pankkien antamien korkoarvioiden sijaan toteutuneisiin rahamarkkinakauppoihin. Uudistustyö on vasta selvitysvaiheessa, eikä mitään päätöksiä ole vielä tehty. Lue uutinen

 

 Ajankohtaista

 
 

 Eläkkeiden ei uskota yksin riittävän vanhuuden hoivapalveluihin

 

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan sekä kansalaiset että poliittiset päättäjät suhtautuvat epäilevästi siihen, että lakisääteinen eläke yksin riittäisi rahoittamaan ihmisten hoivapalvelut 80 ikävuoden jälkeen. Omaehtoisesta varautumisesta vanhuuden varalle halutaankin tehdä nykyistä helpompaa ja houkuttelevampaa.
lue uutinen
 

 Vahingontekijä voi neuvotella korvausten maksusta

 

Vahingontekijän mahdollisuudet neuvotella korvausten maksamisesta vakuutusyhtiön kanssa paranevat uuden ohjeistuksen myötä. Sovittelutoimistoille on luotu ohje, jossa kehotetaan vahingontekijää ottamaan yhteyttä vakuutusyhtiöön asioiden selvittämiseksi. Yhtenäisen ohjeistuksen puuttuessa asia on voinut jäädä hoitamatta ja vahingontekijän korvaustaakka kasvaa siksi entisestään.
 

 Hiukkaskiihdytin tunnistaa taideväärennöksiä Jyväskylässä

 


Ming-dynastian aikainen ruukku ja aito Schjerfbeck? Onkohan noin? Arvotaiteen aitoutta on ryhdytty selvittämään Jyväskylän yliopistossa poikkitieteellisen tutkijaryhmän voimin. Selvitystyössä hyödynnetään perinteisten taidehistoriallisten konstien lisäksi menetelmiä, jotka kuulostavat äkkinäisestä lähinnä Star Trekin tuoreimmalta tuotantokaudelta – vai mitä sanotte fotogrammetriasta, hiukkaskiihdyttimestä ja hyperspektrikamerasta?

Lue uutinen

 

 PALTA ja FK aloittivat työmarkkinayhteistyön

 
​Finanssialan Keskusliiton työmarkkinaedunvalvontaa hoitaa tammikuun alusta Palvelualojen työnantajat PALTA. PALTAn työmarkkinajohtaja Tuomas Aarto vastaa jatkossa finanssialan työmarkkinajohtajan tehtävistä. Lue uutinen
 

 Vakuutuslääkärillä ja hoitavalla lääkärillä erilaiset roolit

 


Hoitavilla lääkäreillä ja vakuutuslääkäreillä on sama koulutus, mutta erilaiset roolit ja osaaminen potilaiden hoidossa ja korvaustoiminnassa. "Hoitavilta lääkäreiltä vaaditaan potilaansa tuntemista ja hyvän hoidon antamista. Vakuutuslääkärin tehtävänä puolestaan on varmistaa, että terveyteen liittyvissä korvausasioissa kaikkia hakijoita kohdellaan tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti", vertaa Ilmarisen ylilääkäri ja Vakuutuslääkäriyhdistyksen puheenjohtaja Seppo Kettunen.
Lue uutinen

Tavoitteet hallituskaudelle 2015-2019
 

 Tilaa FK:n uutiskirje

 

​Finanssialan Keskusliitto julkaisee kahden viikon välein uutiskirjeen, johon on koottu tuoreimmat kannanottomme ja uutisemme finanssialan maailmasta.

Tilaa uutiskirje tästä

 

 Oikopolut

 
 

 FK:lta lobbauksen pelisäännöt

 

​Finanssialan Keskusliitto on kirjannut auki ne toimintatavat, joilla se harjoittaa edunvalvontaa. FK on jo pitkään ollut mukana myös EU-komission vapaaehtoisessa avoimuusrekisterissä.

Lue UUTINEN

 

 Luisk!

 

Pysäköin autoni työpaikkani parkkipaikalle. Jahas, lunta on tullut hieman lisää. Autosta ulos, vasen käsi ulsterin taskuun varmistamaan, olihan kulkulätkä mukana. Luisk!
Kaikki tapahtui käsittämättömän nopeasti: jään päällä oli uutta lunta, jalassa oli sisäkelin kengät ja sitten mentiin nurin. Käsi oli edelleen takin taskussa, ja kaatuminen tapahtui kyljelleen tämän käden päälle. Vihlova kipu olkapäässä ja kädessä. Ei muuta kuin päivystykseen!
LUE RISTO KARHUSEN KOLUMNI

 

 Komission työohjelma painottaa harkittua sääntelyä

 


EU:n komission vuoden 2015 työohjelmassa finanssialaa koskettavia uusia säännöksiä ehdotetaan vähemmän kuin aiemmin, mutta myös pois vedettäviä hankkeita on listalla vähän.LUE UUTINEN

 

 Sijoitusrahastoihin 8,6 miljardia euroa uusia sijoituksia viime vuonna

 

Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin sijoitettiin viime vuonna nettomääräisesti lähes 8,6 miljardia euroa uutta pääomaa. Se on peräti 83 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Lisäksi rahastojen yhteenlaskettu arvo nousi positiivisen markkinakehityksen myötä noin 5,2 miljardilla eurolla. Joulukuun lopussa rahastojen yhteenlaskettu pääoma nousi kaikkien aikojen ennätykseen, 85,1 miljardiin euroon. 
lue uutinen

 

 Luonnonkatastrofi-vahingot viime vuonna vähäiset

 

Luonnonkatastrofien maailmanlaajuisesti aiheuttamat vahingot jäivät viime vuonna aiempaa pienemmiksi. Suurelta osin kyse on hiljaisesta hurrikaanikaudesta. Myös yksittäinen, todella suuren kokoluokan luonnonkatastrofi loisti poissaolollaan.

Lue uutinen


http://rohkeasuomi.fi/
Tietoa vakuutuslääkärijärjestelmästä
Keep it rolling! -sivustolle
Klikkaa itsesi Zaldo.fi-sivustolle
Finanssialan perusteet -oppimateriaali

Finanssialan Keskusliitto ry

Bulevardi 28
00120 Helsinki

Mikä FK on ja mitä se tekee?

FK on finanssialan yhtiöiden toimialajärjestö.
Tavoitteemme on turvata jäsenyhtiöillemme hyvä
toimintaympäristö, toimivat finanssimarkkinat ja
tehokas maksujenvälitysjärjestelmä. Lisäksi
edistämme vahingontorjuntaa sekä yhteiskunnan
turvallisuutta ja hyvinvointia.

FK FacebookissaFinanssiala TwitterissäFK YouTubessa