Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
 
 

Finanssiala kannattaa hallintarekisteriä ja laajaa omistusten julkisuutta

Arvopaperimarkkinoiden rakenteet Euroopassa ovat muuttumassa merkittävästi. Finanssiala pitää tervetulleena sitä, että säilytys- ja selvitystoiminnan kansalliset monopolit puretaan uuden arvopaperikeskusasetuksen myötä. Sijoittajat, liikkeeseenlaskijat ja säilyttäjäpankit voivat jatkossa kilpailuttaa palveluntarjoajansa useiden eurooppalaisten arvopaperikeskusten joukosta. Muutoksen toteutuessa on pidettävä huoli siitä, että osakeomistusten julkisuus säilyy mahdollisimman laajana.

 

Lue uutinen

 

 Ajankohtaista

 
 

 Älä luovuta pankkitunnuksiasi kenellekään

 


Kesän aikana rikolliset ovat taas olleet ahkerina kalastelemassa verkkopalvelujen käyttäjiltä henkilötunnuksia ja verkkopankin tunnuslukuja. Tietojenkalastelu on toteutettu sähköpostiviesteillä, joissa on ollut linkki pankkien kotisivuja muistuttavalle verkkosivustolle. FK:n johtava asiantuntija Mika Linna muistuttaa, että verkkopankkitunnuksia ei saa luovuttaa kenellekään. Myöskään pankki ei niitä koskaan kysy.

Lue uutinen

 

 Asiantuntija neuvoo: verkkopankille oma selain ja salasanaksi runo!

 


Hakkeri- ja tietoturva-asiantuntija Mikko Niemelä kertoo, miten asiakkaan kannattaa suojautua tietoturvahyökkäyksiltä. Niemelä kertoo, että tärkeintä ei ole esimerkiksi salasanan monimutkaisuus vaan pituus. Pankkiasiointia varten Niemelä suosittelee päivittäiskäytostä erillisen nettiselaimen asentamista henkilökohtaiseen tietokoneeseen.

Katso videolta Mikko S. Niemelän vinkit

 

 Vakuutustutkimus 2014: Kansa tahtoo houkuttelevuutta omaan vanhuuteen varautumiseen

 
​Omaehtoisen varautumisen vanhuuteen pitää olla nykyistä helpompaa ja houkuttelevampaa. Tätä mieltä on kolme neljästä suomalaisesta Finanssialan Keskusliiton (FK) vakuutustutkimuksessa. Kansalaiset uskovat myös oman kustannusvastuun lisääntyvän terveyspalveluissa ja vanhuuden hoivassa.

Lue tiedote
Vakuutustutkimus 2014, tekstiraportti
Vakuutustutkimus 2014, kuvasarja
 

 Miksi finanssiala kannattaa hallintarekisteriä?

 

Finanssiala kannattaa valtiovarainministeriön työryhmän ehdotuksia, joilla suomalainen arvopaperien hallintajärjestelmä saatetaan yhteensopivaksi EU:n arvopaperikeskusasetuksen ja Euroopan Keskuspankin TARGET2 Securities-hankkeen järjestelmän kanssa. Näissä jutuissa kerrotaan, miksi finanssiala kannattaa hallintarekisterikiellon poistamista.

LUE OSA I 
LUE OSA II 

 

 Tilaa FK:n uutiskirje

 

​Finanssialan Keskusliitto julkaisee kahden viikon välein uutiskirjeen, johon on koottu tuoreimmat kannanottomme ja uutisemme finanssialan maailmasta.

Tilaa uutiskirje tästä

 

 Oikopolut

 
 

 Puhdas vaalibudjetti – kurinpitäjätkin kateissa

 

Valtiovarainministeriön talousarvioluonnos vuodelle 2015 julkaistiin viime viikolla. Valtiovarainministeri Antti Rinteen ensimmäinen budjettiesitys näyttää olevan puhdasoppinen vaalibudjetti. Kipeitä, keskivertoäänestäjään osuvia ratkaisuja vältellään.

Lue Piia-Noora Kaupin kolumni

 

 Suomalaiskotien sähköjärjestelmät vanhentumassa

 
​Suomalaiskotien sähköistys on monien talojen kohdalla vanhentumassa. Valtaosa omakoti-, rivi-, ja kerrostaloista on rakennettu kymmeniä vuosia sitten. Kodin sähkölaitteiden määrä on vuosien mittaan kasvanut huimasti ja aikoinaan ajanmukaisena pidetty sähköistys on vanhentumassa. Asiasta kertoo sähköistysalan tekemä tutkimus.
Lue uutinen
 

 Miettimättä matkalle – heittämällä hunningolle

 

Suomalaiset tekevät vuosittain noin 10 miljoonaa ulkomaanmatkaa. Ennen matkaa ja matkan aikana on huomioitava matkan onnistumisen kannalta muutama tärkeä seikka. Pienillä laiminlyödyillä asioilla voi olla lomamatkan pilaavia tai jopa keskeyttäviä seurauksia. Tässä kirjoituksessa on matkaileville suomalaisille kolme tärkeää asiaa pohdittavaksi, ennen kuin lähtee matkalle.

Lue risto karhusen kolumni

 

 Vakuutusasiakkaat tyytyväisiä korvauksiin

 
Finanssialan Keskusliiton tuoreen vakuutustutkimuksen mukaan valtaosa vakuutusasiakkaista on tyytyväisiä vakuutusyhtiöiden korvausmenettelyyn. Asiaa kysyttiin tutkimuksessa sellaisilta henkilöiltä, jotka vuoden sisällä olivat hakeneet korvausta sattuneesta vahingosta.

Lue uutinen

 

 Hallintarekisteri ei vie toimittajan työkaluja

 

Valtiovarainministeriön työryhmä ehdotti uudistuksia, joilla arvopaperien hallintajärjestelmät Suomessa voidaan integroida osaksi eurooppalaisia markkinoita ja nykyinen osakesäilytysmonopoli avata kilpailulle. Tämä takaa sen, että suomalaiset pankit ja sijoituspalveluyritykset voivat jatkossakin tarjota asiakkailleen monipuolisia tilipalveluja. Uudistus piristää myös kansainvälisille pääomamarkkinoille tähyävien suomalaisyhtiöiden rahoitusmahdollisuuksia. 
Lue ESKO KIVISAAREN KOLUMNI

FK SuomiAreenassa 16.7.2014

Tietoa vakuutuslääkärijärjestelmästä
Keep it rolling! -sivustolle
Klikkaa itsesi Zaldo.fi-sivustolleHarmaa talous - musta tulevaisuus
Finanssialan perusteet -oppimateriaali

Finanssialan Keskusliitto ry

Bulevardi 28
00120 Helsinki

Mikä FK on ja mitä se tekee?

FK on finanssialan yhtiöiden toimialajärjestö.
Tavoitteemme on turvata jäsenyhtiöillemme hyvä
toimintaympäristö, toimivat finanssimarkkinat ja
tehokas maksujenvälitysjärjestelmä. Lisäksi
edistämme vahingontorjuntaa sekä yhteiskunnan
turvallisuutta ja hyvinvointia.

FK FacebookissaFinanssiala TwitterissäFK YouTubessa