Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
 
 

Ajoneuvojen vakuuttaminen ja rekisteröinti yhdistyivät - CO2-päästöt putoavat puoleen

Ajoneuvoille pakollinen liikennevakuutus ja auton rekisteröinti saa aikaan vuosittain noin 12  hiilidioksiditonnin päästöt. Ne vastaavat noin 70 miljoonan kilometrin ajoa henkilöautolla. Marraskuussa käyttöönotettu uusi järjestelmä mahdollistaa ajoneuvojen rekisteröinnin vakuuttamisen yhteydessä. Uusi sähköinen tapa toimia voi vähentää ilmastovaikutukset puoleen.  

lue lisää

Lue selvitys

 

 

 Ajankohtaista

 
 

 Uuteen liikennevakuutuslakiin jäämässä vapaamatkustajaongelma

 


Pitkään valmistelussa ollut liikennevakuutuslain kokonaisuudistus annettiin tänään 19.marraskuuta eduskunnan käsiteltäväksi. Muutoin aiempaa selkeämpään ja johdonmukaisempaan lakiuudistukseen tehtiin viime hetkellä muutoksia, jotka koettelevat liikennevakuutuksen maksajien tasavertaisuutta. Finanssialan Keskusliiton (FK) ja Liikennevakuutuskeskuksen (LVK) mielestä tilanne pitäisi korjata eduskuntakäsittelyssä.

Lue lisää

 

 Videoblogi: Miksi pankki kysyy asiakkaan poliittisesta vaikutusvallasta?

 
Vlogi miksi pankki kysyy.JPG
Minkä vuoksi asiakkaalta kysellään pankissa kaikenlaista poliittiseen vaikutusvaltaan ja kontakteista Yhdysvaltoihin liittyen? Kyse on rahanpesun estävästä lainsäädännöstä, joka määrää pankin utelemaan asiakkailta yksityisiltä tuntuvista asioista. 
 

 Viranomaiset saatava yhteistyöhön pankkitietojen keruussa

 


Pankit toimittavat viranomaisille mittavan määrän erilaisia tietoja toiminnastaan, kuten myönnetyistä luotoista. Viranomaisten pitäisi tehdä nykyistä enemmän yhteistyötä sekä Suomessa että EU-tasolla, jotta samoja tietoja ei tarvitsisi raportoida useaan kertaan eri muodossa. EU:ssa kaavaillaan jälleen uutta raportointikehikkoa.

Lue lisää

 

 Pankit ja Fiva huolissaan: Asuntolainoista pitäisi maksaa vähintään marginaalin verran

 

Oikeusministeriön asuntoluottotyöryhmä ehdottaa asuntoluottoehtoihin uutta sääntelymallia. Mallin mukaan pankki ei voisi asuntolainan sopimusehdoissa vaatia vähintään korkomarginaalia maksettavaksi tilanteessa, jossa viitekorko laskee alle nollan. Esityksestä ovat huolissaan pankkien lisäksi Finanssivalvonta ja pankkiasiakkaiden näkökulmasta asiaa tarkasteleva Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE.
lue lisää
Finanssialan eväät Juha Sipilän hallituksen jatkotyöhön
 

 Tilaa FK:n uutiskirje

 

​Finanssialan Keskusliitto julkaisee kahden viikon välein uutiskirjeen, johon on koottu tuoreimmat kannanottomme ja uutisemme finanssialan maailmasta.

Tilaa uutiskirje tästä

 

 Oikopolut

 
 

 Terrorismin rahahanat tukittava

 
​​
Viikonlopun terrori-iskut Pariisissa järkyttivät syvästi koko maailmaa. Jihadistit ovat muuttaneet toimintatapaansa menetettyään asemiaan Syyriassa ja Irakissa. Egyptistä kotimatkalla olleen venäläiskoneen räjäyttäminen, Beirutin tuhoisat pommi-iskut torstaina ja perjantai-illan iskut Pariisissa kertovat muutoksesta.
 Lue piia-noora kaupiN KOLUMNI
 

 Kehityksen kuudes aalto mullistaa finanssialaa ja metsäteollisuutta

 

​Resurssitehokkuus on tulevaisuuden merkittävin liikevoima. Se ohjaa talouden, yhteiskunnan ja teknologian kehitystä.   Tämä on keskeisin havainto Turun yliopiston tulevaisuuden tutkimuskeskuksen ”Kehityksen kuudes aalto”- tutkimusprojektin tuloksista, joita esiteltiin  ”Tartumme toimeen” -seminaarissa marraskuun alussa Helsingissä.
Lue lisää

 

 Euroopan vakuutusala kampanjoi ilmaston lämpenemistä vastaan

 
​Euroopan vakuutusyhtiöiden keskusliitto, Insurance Europe, on julkistanut kampanjan, jonka tarkoituksena on hillitä ilmaston lämpenemistä maailmanlaajuisesti. Target two degrees -nimisellä kampanjalla vakuutusala haluaa tukea YK:n tavoitteita Pariisin ilmastokokouksessa marraskuun lopussa. Myös Suomen finanssiala on mukana kampanjassa.
  Lue Lisää
 

 EKP arvioi yhdeksän uutta pankkia

 
​Euroopan keskuspankki EKP julkisti lauantaina 14.11. kattavan arvionsa yhdeksästä eurooppalaisittain merkittävästä pankista, jotka ovat tulleet tai tulossa sen suoraan valvontaan. Kattava arvio koostui saamisten laadun arvioinnista ja stressitestistä. Suomesta mukana oli Kuntarahoitus Oy.
 Lue lisää


target_banneri.png

Tietoa etuuksien ja korvausten hakemisesta lakisääteisistä vakuutuksista
Keep it rolling! -sivustolleKlikkaa itsesi Zaldo.fi-sivustolle
Finanssialan perusteet -oppimateriaali

Finanssialan Keskusliitto ry

Bulevardi 28
00120 Helsinki

Mikä FK on ja mitä se tekee?

Finanssialan Keskusliitto on pankkeja,
vakuutusyhtiöitä, rahoitusyhtiöitä,
arvopaperinvälittäjiä, sijoitusrahastoyhtiöitä
sekä finanssialan työnantajia edustava etujärjestö.
Osa jäsenistä hoitaa lakisääteisiä sosiaaliturvaan
kuuluvia vakuutuksia.

Rakennamme jäsenillemme toimintaympäristöä,
jossa ne voivat terveellä liiketoiminnallaan lisätä
suomalaista hyvinvointia.

FK FacebookissaFinanssiala TwitterissäFK YouTubessa