Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
 
 

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää

Finanssialan Keskusliitto tukee tänä vuonna tulevaisuuden toivojen unelmia.
Lahjoitimme joulutervehdyksiin varatut rahat Pikkuyrittäjille. Se on Nuori Yrittäjyys ry:n
iltapäiväkerho alakoululaisille, jossa kehitetään lasten talousosaamista ja yrittäjyyttä
kannustavalla tavalla. Pikkuyrittäjät tarjoaa lapsille elämyksiä ja osoittaa,
että mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää.

Tutustu Pikkuyrittäjiin

 

 Ajankohtaista

 
 

 Asunto-osakeyhtiöiden omistajatiedot saatava sähköiseen rekisteriin

 


Seuraavan hallituksen toimenpidelistalle on saatava sähköisen asunto-osakerekisterin rakentaminen. Muuten pitkään kypsyteltyä hanketta ei vieläkään saada toteutettua. Rekisteri tehostaisi asuntomarkkinoiden toimintaa ja toisi laadukasta asuntotietoa yhteiskunnan käyttöön. Vuosittaiset hyödyt yhteiskunnassa olisivat 7,5 miljoonaa euroa. Finanssialan Keskusliitto, Isännöintiliitto ja Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto ovat asiasta yksimielisiä tekemässään kannanotossa. LUE UUTINEN

 

 FK: Kriisirahastosta iso lasku suomalaisille pankeille

 


ECOFIN-neuvoston poliittisen linjauksen mukaan suomalaiset luottolaitokset joutuvat maksamaan arviolta yli 1 mrd. euroa pankkiunionimaiden yhteiseen kriisirahastoon. Finanssialan Keskusliitto pitää summaa suurena ja merkittävänä kustannusrasitteena suomalaisille luottolaitoksille.

Lue uutinen

 

 Lausujat: Arvopaperikeskusasetusta harkittava uudelleen

 


Valtiovarainministeriön ehdotus EU:n arvopaperikeskusasetuksen vaillinaisesta täytäntöönpanosta ja osakesäilytysmonopolin ylläpidosta keräsi lausuntokierroksella runsaasti kritiikkiä. Useampi taho esittää arvo-osuusjärjestelmästä ja selvitystoiminnasta annettuun lakiesitykseen merkittäviä muutoksia ja uudelleenpohdintoja. Keskuskauppakamari pitää esitystä niin puutteellisena, ettei se suosita sitä lainkaan otettavaksi osaksi lainsäädäntöä.

 

 Nousevat kustannukset voisivat jopa vähentää julkisuutta

 

Mikäli suomalaisille arvopaperikeskusmarkkinoille ei synny tervettä kilpailua, maalaa Ålandsbankenin Päivi Kuitunen synkän kuvan kustannuskierteestä, joka ajaisi maksajia pois. Sen seurauksena suomalainen osakejulkisuus voisi jopa heikentyä.
Lue uutinen
 

 Talousguru 2015 ilmoittautuminen on käynnissä

 

Vuoden 2015 lukiolaisten Talousguru-kilpailuun ilmoittautuminen on auennut. Tänä vuonna parhaiten menestyneille opiskelupaikkoja myöntävien korkeakoulujen joukkoon on liittynyt Tampereen yliopiston kauppatieteiden koulutusohjelma.

Videolla vuoden 2014 Talousguru Heidi Häyrynen kertoo kilpailukokemuksestaan.

 

 Anna palautetta verkkosivuistamme

 
​Finanssialan Keskusliitto uudistaa verkkosivujaan. Keräämme palautetta uusien sivujen rakentamista varten. Anna palautetta sivustostamme vastaamalla seitsemän kysymyksen lyhyeen kyselyyn.
Kyselyyn
 

 Tilaa FK:n uutiskirje

 

​Finanssialan Keskusliitto julkaisee kahden viikon välein uutiskirjeen, johon on koottu tuoreimmat kannanottomme ja uutisemme finanssialan maailmasta.

Tilaa uutiskirje tästä

 

 Oikopolut

 
 

 Jokaiselta kykyjensä mukaan, jokaiselle tarpeittensa mukaan

 

Tarvitsemmeko hyvinvointimallimme pelastamiseen Karl Marxin oppeja? Vai odotammeko, että taivaalta sataa Asterixin voimaeliksiiriä?Kansantaloutemme tila on surkea. Meillä on takanamme monta peräkkäistä tuhoavaa talousvuotta, eikä Suomen BKT edelleenkään ole saavuttanut vuoden 2006 kriisiä edeltävää tasoa. 
Lue PIIA-NOORA KAUPIN kolumni

 

 Verotietojen vaihto Yhdysvaltoihin alkaa vuoden alussa

 

Suomen ja Yhdysvaltain välisiä verotietoja vaihdetaan ensimmäisen kerran heti vuodenvaihteen jälkeen. Tiedot vaihdetaan kuluneen vuoden 2014 osalta. Kyse on Suomen ja Yhdysvaltain solmimasta FATCA-sopimuksesta, jolla USA yrittää vähentää kansalaistensa veronkiertoa. Finanssialan asiakkaille sääntely tuo lisäkysymyksiä.

Lue uutinen

 

 Työeläkeyhtiöiden hallintosäännökset takaisin vakuutusyhtiölinjoille

 

​Ensi vuoden alusta lähtien työeläkeyhtiöiden hallintoa koskevat uudet säännökset. Lakimuutoksen myötä työeläkeyhtiöiden hallintosäännökset seuraavat henki- ja vakuutusyhtiöiden sääntelykehitystä.

Lue UUTINEN

 

 FK:lta uusi malli: omistustiedot saataville reaaliaikaisesti

 

​EU:n arvopaperikeskusasetuksen täytäntöönpanon yhteydessä on tullut esille tarve järjestää suomalaisten osakeomistusten yleisöjulkisuus uudella tavalla. Tavoitteena on ollut sekä osakesäilytyksen avaaminen kilpailulle että omistusten julkisuuden turvaaminen vähintään nykyisenkaltaisena. Kilpailun täysimittainen avaaminen vaatisi Suomessa hallintarekisterikiellon poistamista.

Lue lisää

 

 Sammuttaako kamera tulevaisuudessa karkurin moottorin?

 
Tolppakamerat ovat meille kaikille tuttuja, jos kohta kaikki autoilijat eivät tuttavuutta hyvällä muistele. Kameravalvottujen teiden määrä on kasvanut kaiken aikaa. Isoveljelle ei tämäkään riitä! Uusin vastaisku on poliisiautoihin asennetut rekisterikilpien lukulaitteet.
LUE RISTO KARHUSEN KOLUMNI
 

 Miksi finanssiala kannattaa palvelusetelimallia?

 

​Palvelusetelin käyttö vanhushoivan rahoituksessa on yhteiskunnalle keino keventää kansantalouden kuormitusta ja kestävyysvajetta. Palveluseteliä käytettäessä voittajia olisivat kuluttajat ja kansantalous. Finanssilaitokset toimisivat järjestelyssä välittäjän roolissa.
lue UUTINEN


http://rohkeasuomi.fi/
Tietoa vakuutuslääkärijärjestelmästä
Keep it rolling! -sivustolle
Klikkaa itsesi Zaldo.fi-sivustolleHarmaa talous - musta tulevaisuus
Finanssialan perusteet -oppimateriaali

Finanssialan Keskusliitto ry

Bulevardi 28
00120 Helsinki

Mikä FK on ja mitä se tekee?

FK on finanssialan yhtiöiden toimialajärjestö.
Tavoitteemme on turvata jäsenyhtiöillemme hyvä
toimintaympäristö, toimivat finanssimarkkinat ja
tehokas maksujenvälitysjärjestelmä. Lisäksi
edistämme vahingontorjuntaa sekä yhteiskunnan
turvallisuutta ja hyvinvointia.

FK FacebookissaFinanssiala TwitterissäFK YouTubessa