Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
 
 

Finanssialan Keskusliitto ja PALTA työmarkkinayhteistyöhön

Finanssialan Keskusliitto ja Palvelualojen työnantajat PALTA tiivistävät työmarkkinayhteistyötään. FK liittyy PALTA:n yhteistoimintajäseneksi 1.1.2015 alkaen. FK:n hallitus hyväksyi perjantaina 19.9.2014 sopimuksen, jonka mukaan FK hyödyntää jatkossa PALTA:n osaamista ja resursseja työmarkkinapoliittisessa edunvalvonnassaan. PALTA:n hallitus on hyväksynyt sopimuksen 5.9.2014.

Ensi vuoden alusta toteutuvan yhteistoimintajäsenyyden myötä mm. finanssialan työehtosopimuksiin liittyvä neuvottelutoiminta, jäsenpalvelut ja -koulutus siirtyvät PALTA:n hoidettaviksi. Samassa yhteydessä FK:n nykyinen työmarkkinahenkilöstö siirtyy PALTA:n palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä.

Lue tiedote

 

 Ajankohtaista

 
 

 Miksi finanssiala kannattaa palvelusetelimallia?

 

Palvelusetelin käyttö vanhushoivan rahoituksessa on yhteiskunnalle keino keventää kansantalouden kuormitusta ja kestävyysvajetta. Palveluseteliä käytettäessä voittajia olisivat kuluttajat ja kansantalous. Finanssilaitokset toimisivat järjestelyssä välittäjän roolissa.
lue UUTINEN

 

 Finanssialan vaatimus uudelle EU-kaudelle: Talkoot sääntelyn järkevöittämiseksi

 


Uusi komissio aloittaa työnsä marraskuun alussa. Finanssiala odottaa tulevalta EU-kaudelta selkeästi aiempaa vähemmän mutta parempaa sääntelyä. Tavoite on korkealla myös komission asialistalla. Videohaastattelussa FK:n tavoitteita luonnehtii johtava lakimies Mari Pekonen-Ranta.

Lue uutinen
KATSO VIDEOLTA FK:N TAVOITTEET

 

 Veneet vyöryvät pian talvisäilytykseen - ovatko telakat valmiina?

 

Lämmin alkusyksy on jatkanut veneilykautta. Veneiden talvisäilytyspaikoilla on nyt viimeiset hetket valmistautua alkavaan talvisäilytyskauteen. Telakanpitäjillä on oltava selkeät sävelet siitä, mitä kaikkea veneenomistajien kanssa sovitaan.
Lue uutinen
 

 Sijoitusrahastoihin uutta pääomaa 864 miljoona euroa

 
Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin sijoitettiin elokuussa nettomääräisesti 864 miljoonaa euroa uutta pääomaa. Lisäksi positiivinen markkinakehitys kasvatti rahastopääoman arvoa noin miljardilla eurolla. Rahastojen yhteenlaskettu arvo nousi kuun lopussa jälleen uuteen ennätykseen, lähes 85 miljardiin euroon.

Lue uutinen

 

 Tilaa FK:n uutiskirje

 

​Finanssialan Keskusliitto julkaisee kahden viikon välein uutiskirjeen, johon on koottu tuoreimmat kannanottomme ja uutisemme finanssialan maailmasta.

Tilaa uutiskirje tästä

 

 Oikopolut

 
 

 Korotuspainetta potilasvakuutuksen korvausvastuussa

 
​Lakisääteisen potilasvakuutuksen korvausvastuuseen kohdistuu tämän hetken arvion mukaan jopa 180 miljoonan euron korotuspaine. Summasta noin 85 prosenttia on tulossa sairaanhoitopiirien maksettavaksi. Loppu kohdistuu yksityisten terveyspalvelujen tuottajille. LUE UUTINEN
 

 Suomi on pykälien luvattu maa - turhat lait etsinnässä

 
​Kieltoja, rajoituksia ja esteitä. Ja niistä aiheutuneita säädöksiä, lakeja ja pykäliä tuntuu olevan ympärillämme entistä enemmän. Ne rajoittavat yritysten ja ihmisten toimintaa eikä niiden perusteet aina ole kovin selvät. Yhteiskunnallinen Rohkea Suomi -kampanja pyytää nyt kaikkia ilmiantamaan älyttömiä lakeja tai säädöksiä.
Lue UUTINEN
 

 Totuuden hetki lähestyy

 

Pankkiunionin ensimmäinen osa, yhteinen pankkivalvonta, alkaa vajaan kahden kuukauden kuluttua. Valmistelut ovat Euroopan keskuspankissa, EKP:ssa, jo pitkällä. Lokakuun loppupuolella julkistetaan tiedot EKP:n suoraan valvontaan tulevien pankkien tilasta ja stressinsietokyvystä. Markkinoilla odotetaan näitä tietoja kuumeisesti.  Banco Espirito Santon yllättävä kriisiytyminen kesän aikana oli karvas muistutus ongelmista, joita eräiden maiden pankeissa voi piillä.

Lue Veli-Matti Mattilan kolumni

 

 Miksi finanssiala kannattaa hallintarekisteriä?

 

Finanssiala kannattaa valtiovarainministeriön työryhmän ehdotuksia, joilla suomalainen arvopaperien hallintajärjestelmä saatetaan yhteensopivaksi EU:n arvopaperikeskusasetuksen ja Euroopan Keskuspankin TARGET2 Securities-hankkeen järjestelmän kanssa. Näissä jutuissa kerrotaan, miksi finanssiala kannattaa hallintarekisterikiellon poistamista.

LUE OSA I 
LUE OSA II 

 

 Sääntely, taantuma, murros ja mahdollisuus

 

Finanssiala ja kauppa ovat vahvasti mukana kansainvälisessä kilpailussa. Suljettua sektoria ei enää ole, vaan alat kilpailevat tasaväkisesti ulkomaisten toimijoiden kanssa. Kilpailussa pärjätäkseen on toimintamahdollisuuksien oltava samat kuin ulkomaisilla kilpailijoillakin.

Lue PIIA-NOORA KAUPIN kolumni


http://rohkeasuomi.fi/
Tietoa vakuutuslääkärijärjestelmästä
Keep it rolling! -sivustolle
Klikkaa itsesi Zaldo.fi-sivustolleHarmaa talous - musta tulevaisuus
Finanssialan perusteet -oppimateriaali

Finanssialan Keskusliitto ry

Bulevardi 28
00120 Helsinki

Mikä FK on ja mitä se tekee?

FK on finanssialan yhtiöiden toimialajärjestö.
Tavoitteemme on turvata jäsenyhtiöillemme hyvä
toimintaympäristö, toimivat finanssimarkkinat ja
tehokas maksujenvälitysjärjestelmä. Lisäksi
edistämme vahingontorjuntaa sekä yhteiskunnan
turvallisuutta ja hyvinvointia.

FK FacebookissaFinanssiala TwitterissäFK YouTubessa