Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
 
 

Vuoden 2015 Talousguru Otso Kirveskari löytyy Kuninkaantien lukiosta Espoosta

Otso Kirveskari Kuninkaantien lukiosta on voittanut lukiolaisten vuoden 2015 Talousguru-kilpailun. Kilpailun toiseksi tuli Touko Hakahuhta Järvenpään lukiosta ja kolmanneksi tuli Miki Toivonen Kauniaisten lukiosta.

Videolla Piia-Noora Kauppi vaatii lisää talousopetusta lukioihin ja tuore talousguru kehuu kilpailun antia kaikille lukiolaisille.
Katso PIIA-Noora kaupin ja talousgurun kommentit videolta
Lue lisää

 

 Ajankohtaista

 
 

 Hallitusohjelmatavoite: Tehokkaat ja turvalliset digipalvelut

 

FK:n yhtenä hallitusohjelmatavoitteena on vauhdittaa tehokkaita ja turvallisia diigtaalisia palveluja. Videohaastattelussa sähköisen asioinnin kehityspäällikkömme Timo Tuominen kertoo, miksi digipalvelut ovat finanssialalle tärkeitä.
 

 Matikainen-Kallström: "Sääntelyn purkua jatkettava"

 

Kansanedustaja, eduskunnan talousvaliokunnan varapuheenjohtaja Marjo Matikainen-Kallström (kok.) pitää FK:n hallitusohjelmatavoitteita 2015–2019 hyvinä ja kannatettavina.

”FK:n linjauksissa hyväksytään yhteiset eurooppalaiset pelisäännöt eikä haluta Suomeen enää lisää sääntelyä”, Matikainen-Kallström pelkistää.
lue uutinen

 

 Finanssialalla on oltava oikeus henkilötietorekistereihin

 

Pankeilla ja vakuutusyhtiöillä on oltava oikeus käyttää toiminnassaan asiakkaista kerättyjä tietoja. Finanssiala pelkää, että tänä vuonna uusittavassa EU:n tietosuojalainsäädännössä alan toimintaa saatetaan tältä osin hankaloittaa tarpeettomasti. Euroopan unionin neuvosto on parhaillaan muodostamassa tietosuojasta kantaansa.
Lue uutinen
 

 Liikennevakuutuksen hinta määräytyy riskin mukaan

 


Liikennevakuutuksen hinnoista ja bonusjärjestelmistä on uutisoitu viime aikoina runsaasti. Asia on ajankohtainen, sillä liikennevakuutuslain kokonaisuudistus on parhaillaan lausuntokierroksella. Uutisoinnissa ja siitä virinneessä keskustelussa vilahtelee usein virheellinen käsitys siitä, että liikennevakuutuksen maksut eivät olisi tähän mennessä vastanneet ajoneuvokohtaista riskiä ja että tällaiseen hinnoitteluun oltaisiin siirtymässä vasta nyt.
 Lue uutinen

Tavoitteet hallituskaudelle 2015-2019
 

 Tilaa FK:n uutiskirje

 

​Finanssialan Keskusliitto julkaisee kahden viikon välein uutiskirjeen, johon on koottu tuoreimmat kannanottomme ja uutisemme finanssialan maailmasta.

Tilaa uutiskirje tästä

 

 Oikopolut

 
 

 Kansankapitalismi kasvaa rahastojen avulla

 

​​”Onko maallamme malttia vaurastua?”, pohti Kekkonen vuonna 1952. Epäilemättä malttia on löytynyt. Suomi kansantaloutena on ollut yksi Euroopan menestystarinoista. Muutaman vuosikymmenen ajan olemme saaneet seurata myös kansankapitalismin asteittaista nousua Suomessa.

LUE ELINA SALMISEN KOLUMNI

 

 Pääomamarkkinaunionista ensitietoja – Finanssiala varovaisen kiinnostunut

 
​Eurooppalaisten pääomamarkkinoiden vahvistaminen on keskeinen osa uuden EU-komission ohjelmaa. Tänään julkistamassaan keskusteluavauksessa komissio selvittää keinoja, joilla Eurooppaan voitaisiin luoda yhtenäiset ja paremmin toimivat pääomamarkkinat vuoteen 2019 mennessä. Finanssialan näkökulmasta oikealla tavalla toteutetussa sisämarkkinahankkeessa on mahdollisuuksia myös suomalaisille toimijoille. Lue uutinen
 

 Sijoitusrahastoihin yli 500 miljoonaa euroa uutta pääomaa

 

Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin sijoitettiin tammikuun aikana nettomääräisesti 516 miljoonaa euroa uutta pääomaa. Lisäksi positiivinen markkinakehitys kasvatti rahastojen arvoa. Rahastojen yhteenlaskettu pääoma nousi kuun lopulla jälleen kaikkien aikojen ennätykseen, 88,6 miljardiin euroon.
lue uutinen


http://rohkeasuomi.fi/
Tietoa vakuutuslääkärijärjestelmästä
Keep it rolling! -sivustolle
Klikkaa itsesi Zaldo.fi-sivustolle
Finanssialan perusteet -oppimateriaali

Finanssialan Keskusliitto ry

Bulevardi 28
00120 Helsinki

Mikä FK on ja mitä se tekee?

FK on finanssialan yhtiöiden toimialajärjestö.
Tavoitteemme on turvata jäsenyhtiöillemme hyvä
toimintaympäristö, toimivat finanssimarkkinat ja
tehokas maksujenvälitysjärjestelmä. Lisäksi
edistämme vahingontorjuntaa sekä yhteiskunnan
turvallisuutta ja hyvinvointia.

FK FacebookissaFinanssiala TwitterissäFK YouTubessa