Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
 
 

FK toivottaa EU:n laajuisen verotietojen vaihdon tervetulleeksi

Euroopan unionin talous- ja raha-asioita käsittelevä Ecofin-neuvosto on hyväksynyt direktiivin, joka sinetöi EU-maiden välisen verotietojen vaihdon. Ensimmäiset verotiedot vaihdetaan syksyllä 2017. Finanssialan Keskusliiton (FK) varatoimitusjohtaja Esko Kivisaari on päätökseen tyytyväinen.

 

Lue tiedote

 

 Ajankohtaista

 
 

 "Lapsi menee pesuveden mukana"

 

Työ- ja elinkeinoministeriön kehitysjohtaja Ulla-Maija Laiho peräänkuuluttaa reipasta uudistamista niin ajatteluun kuin käytäntöihinkin vanhusten hyvinvoinnin rahoittamisessa. Hänen mukaansa vanhushoivaan on luotava uusi rahoitusvastuun jako ja kustannuksiltaan kevyempiä palveluja. Muuten takavuosikymmeninä rakennettu hyvinvointiluomus on vaarassa tuhoutua.
Lue uutinen
 

 Kalastelun tuloksena muuta kuin kalaa

 


Tietojen kalastelu sähköpostilla ja internetissä on entistä yleisempää. Viestit, joissa kysytään verkkopankkitunnuksia, tai luottokorttitietoja, ovat aidonnäköisiä. Lokakuussa käynnistyneen harmaan talouden vastaisen tiedotuskampanjan yhtenä tavoitteena on tunnistaa verkossa vaaniva välistävetäjä.

Lue uutinen

 

 Ikääntyvä kansa ei ole Euroopassa yksin Suomen huoli

 


Yli 60-vuotiaiden määrä kasvaa Euroopassa joka vuosi kahdella miljoonalla. Lähes 100 suomalaista ikääntyy yli 65-vuotiaaksi joka päivä. Väestön ikääntyminen on suuri haaste monelle Euroopan maalle. Miten palvelut tulisi tuottaa, miten turvataan tasa-arvo ja mistä saadaan tarvittavat rahat? Kalevi Sorsa -säätiö ja Finanssialan Keskusliitto ovat tarttuneet haasteeseen ja käynnistäneet yhteistyöprojektin, jonka tavoitteena on selvittää vanhuuden ajan hoivapalveluiden tuotantoa ja rahoitusta ikääntyvässä Suomessa. Selvitysraportti valmistuu vuoden 2015 alkupuolella.

Lue uutinen

 

 Tarve eläkesäästämiselle ei ole kadonnut

 

Tarve vapaaehtoiselle eläkesäästämiselle ei ole kadonnut mihinkään, sillä vanhuspalvelujen rahoitus vaatii vääjäämättä jatkossa tuekseen myös omaa panosta. Näin arvioi Finanssialan Keskusliiton johtaja Timo Silvola. Silvolan mukaan nykyinen pitkäaikaissäästämistä koskeva lainsäädäntö on epäonnistunut ja tilalle tarvittaisiin pikaisesti uusia vaihtoehtoja vanhuuteen varautumiseen.

 Lue uutinen

 

 Ympäristöriskeihin kaavaillaan erillistä veroa

 


Ympäristö- ja kemikaaliturvallisuusriskien toissijaisten korvaus- ja vastuujärjestelmien kehittämistä pohtinut työryhmä ehdottaa mietinnössään toiminnanharjoittajille uutta veroa ja sen rahastoimista valtion talousarvioon. Veron myötä nykyinen lakisääteinen ympäristövahinkovakuutus lakkautettaisiin. Vakuutusjärjestelmän kehittämistä on kuitenkin mahdollista arvioida uudelleen asian jatkotyövaiheessa. Elinkeinoelämä ei ollut työryhmän johtopäätösten takana.

Lue uutinen

 

 Tilaa FK:n uutiskirje

 

​Finanssialan Keskusliitto julkaisee kahden viikon välein uutiskirjeen, johon on koottu tuoreimmat kannanottomme ja uutisemme finanssialan maailmasta.

Tilaa uutiskirje tästä

 

 Oikopolut

 
 

 Totuuden hetki lähestyy

 


Suurten ikäluokkien tulo vanhuusikään haastaa suomalaisen hoivalupauksen. Ikäihmiset kaipaavat yhä enemmän hoitoa ja hoivaa. Hyvinvointimalliimme sisältyy suuri palveluvastuuvelka, josta kiinnipitäminen on mahdotonta pelkästään julkisen talouden toimenpitein. Mitkään kasvuskenaariot, verojen kiristämiset tai palvelutuotannon uudistukset eivät saa tätä vastuuvelkaa katoamaan.

Lue PIIA-NOORA KAUPIN kolumni

 

 Karkaavatko rahastot Suomesta?

 

Suomalaisten sijoitusrahastojen hallinnoimat
rahastosäästöt ovat kasvaneet viime vuosina reippaasti. Rahastojen arvo on yhteensä noin 85 mrd euroa eli lähes yhtä paljon kuin suomalaisilla on asuntolainoja.

Rahastot ovat olleet myös hyvä vientituote, sillä noin 20 prosenttia sijoituksista on tullut ulkomailta. Vaarana on, että hyvä kehitys pysähtyy ja Suomi muuttuu tälläkin sektorilla tytäryhtiötaloudeksi. 

Lue JARI VIRRAN kolumni

 

 Sijoitusrahastoihin uutta pääomaa yli miljardi euroa

 

​Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin sijoitettiin syyskuussa nettomääräisesti 1,1 miljardia euroa uutta pääomaa. Rahastojen yhteenlaskettu arvo kuitenkin laski 83,4 miljardiin euroon. Rahastopääoman supistuminen johtui syyskuulle ajoittuneista pohjoismaisista rahastofuusioista, joiden seurauksena noin 2,6 miljardia euroa rahastopääomaa siirtyi Suomesta Ruotsiin.

Lue tiedote

 

 Miksi finanssiala kannattaa hallintarekisteriä?

 

Finanssiala kannattaa valtiovarainministeriön työryhmän ehdotuksia, joilla suomalainen arvopaperien hallintajärjestelmä saatetaan yhteensopivaksi EU:n arvopaperikeskusasetuksen ja Euroopan Keskuspankin TARGET2 Securities-hankkeen järjestelmän kanssa. Näissä jutuissa kerrotaan, miksi finanssiala kannattaa hallintarekisterikiellon poistamista.

LUE OSA I 
LUE OSA II 

 

 Miksi finanssiala kannattaa palvelusetelimallia?

 

​Palvelusetelin käyttö vanhushoivan rahoituksessa on yhteiskunnalle keino keventää kansantalouden kuormitusta ja kestävyysvajetta. Palveluseteliä käytettäessä voittajia olisivat kuluttajat ja kansantalous. Finanssilaitokset toimisivat järjestelyssä välittäjän roolissa.
lue UUTINEN


http://rohkeasuomi.fi/
Tietoa vakuutuslääkärijärjestelmästä
Keep it rolling! -sivustolle
Klikkaa itsesi Zaldo.fi-sivustolleHarmaa talous - musta tulevaisuus
Finanssialan perusteet -oppimateriaali

Finanssialan Keskusliitto ry

Bulevardi 28
00120 Helsinki

Mikä FK on ja mitä se tekee?

FK on finanssialan yhtiöiden toimialajärjestö.
Tavoitteemme on turvata jäsenyhtiöillemme hyvä
toimintaympäristö, toimivat finanssimarkkinat ja
tehokas maksujenvälitysjärjestelmä. Lisäksi
edistämme vahingontorjuntaa sekä yhteiskunnan
turvallisuutta ja hyvinvointia.

FK FacebookissaFinanssiala TwitterissäFK YouTubessa