Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
 
 

Aurinkopaneelia asentamassa? Hanki luvat ja ammattilainen

Kun aurinkopaneeleja kytkee oman talon sähköjärjestelmään, on työ annettava ammattilaisen hoidettavaksi. Ennen kuin alkaa viritellä kennostoa katolle, kannattaa hoitaa luvat kuntoon. Muuhun sähköverkkoon kuulumattomalle kesämökille asennuksen voi tehdä itse, jos osaa, eikä jännitettä nosteta verkkojännitteeksi.

Lue uutinen

 

 Ajankohtaista

 
 

 Etätyön johtaminen finanssialalla

 


Työn, asiakaskäyttäytymisen ja toimialan muutokset luovat tarvetta uudenlaiselle työkulttuurille ja johtamiselle. Yksi joustavista malleista on etätyö, jonka odotetaan lisääntyvän finanssialalla tulevaisuudessa. Etätyössä korostuvat erityisesti luottamus ja vuorovaikutus.
Lue uutinen

 

 EU-komissio lupaa parempaa sääntelyä – Hyviä hittejä, pari hutia

 


EU-komissio aikoo jatkossa keskittyä määrältään vähemmän mutta laadukkaamman sääntelyn antamiseen. Vastikään julkaistussa paremman sääntelyn tiedonannossa on finanssialan kannalta erinomaisia tavoitteita. Poimimme tiedonannosta keskeisimmät tavoitteet ja arvioimme niitä.

LUE LISÄÄ

 

 EKP:n Vesala: Suomalaispankit hyötyvät yhteisvalvonnasta

 

EKP:n yhteisen pankkivalvonnan alkamisesta on kulunut nyt reilut puoli vuotta. FK:n videohaastattelussa yhteisen pankkivalvontaviraston yhden pääosaston johtajana toimiva suomalainen Jukka Vesala kiittelee suomalaispankkien toimintaa ja luo katsausta ensimmäiseen vuosipuolikkaaseen.
Lue lisää
KATSO VIDEO
 

 Oma talous on syytä pitää kunnossa

 

Kuluttajia palveleva Vakuutus- ja rahoitusneuvonta Fine on laatinut oppaan siitä, miten maksuhäiriömerkintä vaikuttaa pankki- ja vakuutusasiointiin. Merkintä ei aina ole ehdoton este vakuutusten saannille, mutta se voi olla peruste olla myöntämättä niitä. Merkintä voi myös estää useiden pankkipalvelujen saamisen. Maksuhäiriömerkintöjä on jo lähes 370 000 suomalaisella, joukossa myös paljon nuoria. Lue lisää

Tavoitteet hallituskaudelle 2015-2019
 

 Tilaa FK:n uutiskirje

 

​Finanssialan Keskusliitto julkaisee kahden viikon välein uutiskirjeen, johon on koottu tuoreimmat kannanottomme ja uutisemme finanssialan maailmasta.

Tilaa uutiskirje tästä

 

 Oikopolut

 
 

 Miksi palot ja niiden syyt pitää tutkia?

 

Palonsyyntutkinta kipuilee, mitä se on tehnyt jo vuosikausien ajan. Tulipalo on hyvin erityinen tapahtuma, jonka aikana palokohde ja sen olosuhteet muuttuvat ratkaisevasti. Puutteellisesti tehdyt ensitoimet palopaikalla johtavat palonsyyntutkinnan ja joskus myös vakuutusyhtiön korvauskäsittelyn kannalta huonoihin lopputuloksiin. 

Lue RISTO KARHUSEN kolumni

 

 Sijoitusrahastoihin yli 900 miljoonaa euroa uusia sijoituksia

 
​Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin sijoitettiin huhtikuun aikana nettomääräisesti 922 miljoonaa euroa uutta pääomaa. Markkinoiden korjausliike laski rahastopääoman arvoa yli 300 miljoonalla eurolla.
Lue uutinen
 

 Kyberrikollisuuteen keskittyvä rikoksentorjuntakilpailu

 

​Oikeusministeriö järjestää kansallisen rikoksentorjuntakilpailun, jonka voittaja edustaa Suomea vuoden 2015 Euroopan rikoksentorjuntakilpailussa. Teema on tänä vuonna kyberrikollisuuden eli tietoverkkoihin kohdistuvan tai niitä hyödyntävän rikollisuuden ehkäisy. lue uutinen

 

 Vakuutusyhtiöillä positiivinen tulosvuosi 2014

 

​Vakuutusyhtiöiden tulosvuosi 2014 oli edellisvuoden tapaan varsin positiivinen. Yhtiöiden yhteenlaskettu maksutulo kasvoi viisi prosenttia edellisestä, yli 23 miljardiin euroon. Myös yhtiöiden vakavaraisuus säilyi vahvana. Sijoitusmarkkinoilla vuosi oli hyvä ja sijoitusten tuotto ylsi keskimäärin lähes seitsemään prosenttiin. Korvauksia ja eläkkeitä maksettiin yli 20 miljardia euroa, missä kasvua edellisvuoteen on kolme prosenttia.http://rohkeasuomi.fi/
Tietoa vakuutuslääkärijärjestelmästä
Keep it rolling! -sivustolle
Klikkaa itsesi Zaldo.fi-sivustolle
Finanssialan perusteet -oppimateriaali

Finanssialan Keskusliitto ry

Bulevardi 28
00120 Helsinki

Mikä FK on ja mitä se tekee?

Finanssialan Keskusliitto on pankkeja,
vakuutusyhtiöitä, rahoitusyhtiöitä,
arvopaperinvälittäjiä, sijoitusrahastoyhtiöitä
sekä finanssialan työnantajia edustava etujärjestö.
Osa jäsenistä hoitaa lakisääteisiä sosiaaliturvaan
kuuluvia vakuutuksia.

Rakennamme jäsenillemme toimintaympäristöä,
jossa ne voivat terveellä liiketoiminnallaan lisätä
suomalaista hyvinvointia.

FK FacebookissaFinanssiala TwitterissäFK YouTubessa