Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
 
 

Onko pesukoneesi kyberrikollinen?

Älykkäät kodinkoneet luovat koteihin uuden tietoturvauhan. Tulevina vuosina kovin WLAN-verkkoon kytkettävät älykkäät, esimerkiksi kauko-ohjattavat kodinkoneet antavat hakkereille mahdollisuuden käyttää vaikkapa jääkaappia alustana hyökkäyksilleen. Jo nyt monesta kodista löytyy älykäs taulutelevisio. Asiantuntijan mukaan säännölliset laitteiden päivitykset pitävät hakkerit kurissa.

KATSO VIDEO

 

 Ajankohtaista

 
 

 Sähkö polttaa suuret vahingot – lämpökuvauksilla tuhojen kimppuun

 

Suomen suurpaloista suuri osa aiheutuu sähköstä. Suurpaloksi katsotaan tulipalo, joka aiheuttaa yli 200 000 euron vahingot. Palojen kimppuun voisi käydä esimerkiksi lämpökuvaamisen avulla, jolla huomattaisiin liian kuumina käyvät sähkölaitteet ja -johdot.
Lue lisää
 

 Lukion opetussuunnitelmassa oltava talous- ja työelämäosaamista

 

​Lukion tulevaan opetussuunnitelmaan on sisällyttävä riittävästi oman talouden hallintaan, talouden osaamiseen ja työelämävalmiuksiin liittyvää opetusta. Parhaillaan lausuntokierroksella olevaan opetussuunnitelmaan on mahdollisuus antaa kommentteja 6.5. asti.

Lue lisää

 

 Finanssialan avoin kirje Juha Sipilälle ja muille tuleville hallitusneuvottelijoille

 

Olette tärkeän ja vastuullisen tehtävän äärellä. Taloutemme tasapainoa horjuttaa ikääntyminen ja vanhanaikainen tapa järjestää palveluja. Suomalaisen työn uhkana on myös ylisääntely. Tämä koskee monia aloja mutta erityisesti finanssialaa. Ilman tervettä ja hyvin toimivaa finanssialaa talouskasvua on mahdotonta saavuttaa. Finanssiala ohjaa säästöjä erilaisiin investointikohteisiin, auttaa suojautumaan riskeiltä sekä huolehtii jokapäiväisten maksujen kulkemisesta.

LUE LISÄÄ

 

 Talouskasvu on tukahtumassa ylisääntelyyn

 


Ylisääntely, lisäkustannukset ja kansalliset lisävaatimukset tukahduttavat talouskasvun elpymismahdollisuudet. Nyt päättäjien pitäisi tehdä kaikkensa, ettei kotitalouksien ja yritysten lainarahan ruuvia kiristetä ylisääntelyllä liian tiukaksi ja heikennetä samalla suomalaisten yritysten kilpailukykyä. Lue lisää

Katso video FK:n hallitusohjelmatavoitteesta

Tavoitteet hallituskaudelle 2015-2019
 

 Tilaa FK:n uutiskirje

 

​Finanssialan Keskusliitto julkaisee kahden viikon välein uutiskirjeen, johon on koottu tuoreimmat kannanottomme ja uutisemme finanssialan maailmasta.

Tilaa uutiskirje tästä

 

 Oikopolut

 
 

 Finanssialalta vitamiineja asumisen ongelmiin

 

Finanssialan lääkekaapista löytyy sähköisen asunto-osakerekisterin lisäksi paljon erilaisia rohtoja asuntomarkkinoiden joustavuuden parantamiseksi. Kevätväsymystä ja erilaisia haasteita on ollut esillä enemmänkin, joten lääkekaapin ovea olisi avattava tiuhaan tahtiin.

Lue ELINA KIRVELÄN kolumni

 

 Vakuutusyhtiöillä positiivinen tulosvuosi 2014

 

​Vakuutusyhtiöiden tulosvuosi 2014 oli edellisvuoden tapaan varsin positiivinen. Yhtiöiden yhteenlaskettu maksutulo kasvoi viisi prosenttia edellisestä, yli 23 miljardiin euroon. Myös yhtiöiden vakavaraisuus säilyi vahvana. Sijoitusmarkkinoilla vuosi oli hyvä ja sijoitusten tuotto ylsi keskimäärin lähes seitsemään prosenttiin. Korvauksia ja eläkkeitä maksettiin yli 20 miljardia euroa, missä kasvua edellisvuoteen on kolme prosenttia.

 

 Monipuoliset rahoituskanavat kannustavat yrittäjyyteen

 
​Finanssialan Keskusliitto suhtautuu myönteisesti eri rahoitusmuotojen kehittämiseen, rahoituksen saatavuuden parantamiseen sekä talouden kasvun tukemiseen yrittäjyyteen kannustamalla.
Lue uutinen
 

 Oman talouden hallinta kansalaistaidoksi

 

​Työ- ja elinkeinoministeriön yhteydessä toimiva taloudenhallinnan neuvottelukunta esittää, että oman talouden hallinta nostettaisiin kaikkien suomalaisten kansalaistaidoksi. Perehdyttäminen talousasioihin tulisi aloittaa jo varhaiskasvatuksessa ja niitä pitäisi käsitellä läpi koko koulutusasteen.
lue uutinen


http://rohkeasuomi.fi/
Tietoa vakuutuslääkärijärjestelmästä
Keep it rolling! -sivustolle
Klikkaa itsesi Zaldo.fi-sivustolle
Finanssialan perusteet -oppimateriaali

Finanssialan Keskusliitto ry

Bulevardi 28
00120 Helsinki

Mikä FK on ja mitä se tekee?

FK on finanssialan yhtiöiden toimialajärjestö.
Tavoitteemme on turvata jäsenyhtiöillemme hyvä
toimintaympäristö, toimivat finanssimarkkinat ja
tehokas maksujenvälitysjärjestelmä. Lisäksi
edistämme vahingontorjuntaa sekä yhteiskunnan
turvallisuutta ja hyvinvointia.

FK FacebookissaFinanssiala TwitterissäFK YouTubessa