Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
 
 

seteli ja lukko.jpg
Hallituksen kriittinen linjaus yhteiseen talletussuojaan järkevä

EU-ministerivaliokunta on 5.2. linjannut, että pankkiunionin yhteiseen talletussuojaan siirtyminen ei ole nykyiseltä pohjalta perusteltua. Finanssialan Keskusliiton (FK) pääekonomisti Veli-Matti Mattila pitää ministerivaliokunnan linjausta järkevänä. Mattilan mukaan komission esitys yhteisestä talletussuojarahastosta on täysin ennenaikainen.

Lue lisää 

 

 

 

 Ajankohtaista

 
 

 Sähköinen asunto-osakerekisteri hallitukselta viisas digiloikka

 

Hallituksen toimintatapojen uudistamisen ministerityöryhmä on puoltanut kokouksessaan 3.2.2016 julkisten palveluiden digitalisointia kuudella hankkeella. Sähköinen asunto-osakerekisteri on yksi näistä uudistuksista. Sen toteuttamiseen on tarkoitus varata digitalisaatioon varattuja kärkihankerahoja.
lue lisää
 

 Tutkimus: Rahastosäästäjä varautuu pahaan päivään

 

Lähes joka kolmas suomalainen säästää tai sijoittaa rahastoihin, selviää Finanssialan Keskusliiton (FK) teettämästä tutkimuksesta. Rahasto-osuuksia hankitaan yleensä säännöllisen säästämisen kautta. Kertasijoitukset ovat harvinaisempia. Tärkeimmät motiivit rahastosäästämiselle ovat pahaan päivään varautuminen sekä tuoton tavoittelu. Lue lisää
 

 Rahoituksen saatavuutta ei pidä heikentää

 

​Valtiovarainministeriön asiantuntijatyöryhmä esitti perjantaina 5.2. julkistetussa raportissaan, että Suomeen tarvitaan uusi väline, ns. järjestelmäriskipuskuri, rahoitusjärjestelmän vakauden vahvistamiseksi. Finanssialan Keskusliiton (FK) mielestä sellaiselle ei ole tarvetta. Nykyisessä heikossa taloustilanteessa tulisi välttää kaikkia kansallisia toimia, jotka heikentävät rahoituksen saatavuutta tai nostavat sen hintaa.

Lue lisää

 

 Video: Finanssialalla on mahdollisuus lisätä etätyötä

 


Finanssialalla asiantuntijatyössä on tehty etätyötä maailman sivu, mutta sitä olisi vara lisätä myös suorittavan portaan työssä. Tekniikan kehityksen myötä mahdollisuudet ovat aiempaa paremmat. OP:n korvauskäsittelijä Tarja Tanila-Vaske kertoo videohaastattelussa tehneensä työtään pääasiassa etänä jo useiden vuosien ajan – eikä vaihtaisi takaisin entiseen.

Lue lisää

Katso video 

 

 Tilaa FK:n uutiskirje

 

​Finanssialan Keskusliitto julkaisee kahden viikon välein uutiskirjeen, johon on koottu tuoreimmat kannanottomme ja uutisemme finanssialan maailmasta.

Tilaa uutiskirje tästä

 

 Tornivaara: Digitalisoituva finanssiala tarvitsee vahvan edunvalvojan

 

Suomalainen finanssiala on vahva ja vastuullinen hyvinvoinnin rakentaja. Tämä tahtotila on ollut pohjana Finanssialan Keskusliiton perustehtävää määriteltäessä. FK:n tehtävänä on rakentaa jäsenyrityksilleen toimintaympäristöä, jossa ne voivat liiketoiminnallaan lisätä suomalaista hyvinvointia. Pankit, henki-, työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöt, rahastoyhtiöt, rahoitusyhtiöt ja arvopaperinvälittäjät hoitavat liiketoimintaansa vastuullisesti ja voivat auttaa Suomen menestymään. Osa toimijoista hoitaa lakisääteisiä sosiaaliturvaan kuuluvia vakuutuksia.

Lue risto tornivaaran kolumni

 

 Rahastolakeja ajantasaistetaan

 
​Sijoitusrahastoja koskeva lainsäädäntö tiukkenee. Hallitus esittää sijoitusrahastolakiin muutoksia, joilla pannaan täytäntöön EU:n sijoitusrahastodirektiiviin tulleet muutokset.
lue lisää
 

 Rekrytoimme uusia osaajia Finanssialan Keskusliittoon

 
Finanssialan Keskusliitossa on auki kolme työpaikkaa. Haemme edunvalvojajoukkoomme kahta lakimiestä ja yhtä digiasiantuntijaa.
 

 Tuhopolttojen tutkintaan on saatava vauhtia

 

​Valkeakoskella paloi vappuna 2010 teollisuushalli. Palo todettiin tahallaan järjestetyksi ja kiinteistönomistaja tuomittiin törkeästä petoksesta ja törkeästä vahingonteosta ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan vakuutusyhtiölle yli 1,7 miljoonaa euroa korvauksia. 

Lue lisää

Finanssialan Keskusliitto ry

Bulevardi 28
00120 Helsinki

Mikä FK on ja mitä se tekee?

Finanssialan Keskusliitto on pankkeja,
vakuutusyhtiöitä, rahoitusyhtiöitä,
arvopaperinvälittäjiä, sijoitusrahastoyhtiöitä
sekä finanssialan työnantajia edustava etujärjestö.
Osa jäsenistä hoitaa lakisääteisiä sosiaaliturvaan
kuuluvia vakuutuksia.

Rakennamme jäsenillemme toimintaympäristöä,
jossa ne voivat terveellä liiketoiminnallaan lisätä
suomalaista hyvinvointia.

FK FacebookissaFinanssiala TwitterissäFK YouTubessa