Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
 
 

Finanssialan avoin kirje Juha Sipilälle ja muille tuleville hallitusneuvottelijoille

Arvoisa päättäjä,

Olette tärkeän ja vastuullisen tehtävän äärellä. Taloutemme tasapainoa horjuttaa ikääntyminen ja vanhanaikainen tapa järjestää palveluja. Suomalaisen työn uhkana on myös ylisääntely. Tämä koskee monia aloja mutta erityisesti finanssialaa. Ilman tervettä ja hyvin toimivaa finanssialaa talouskasvua on mahdotonta saavuttaa. Finanssiala ohjaa säästöjä erilaisiin investointikohteisiin, auttaa suojautumaan riskeiltä sekä huolehtii jokapäiväisten maksujen kulkemisesta.

Lue lisää

 

 Ajankohtaista

 
 

 Pyöräilyinto näkyy jo varastettujen pyörien määrässä - Jopo-ilmiö pysyy

 


Pyöräilyn kasvanut suosio näkyy jo selvästi varastettujen pyörien määrässä. Pyörävarkaudet ovat tilastojen valossa nousseet parin viime vuoden aikana selvästi aiempaa korkeammalle tasolle. Trendipyöriä, kuten Jopoja, varastetaan edelleen paljon jälleenmyyntiin.

Lue lisää

 

 Kuluttajariitojen ratkaisemista nopeutettava ja tehostettava

 

Oikeusministeriön työryhmä on jättänyt mietintönsä kuluttajariitojen vaihtoehtoista riidanratkaisua koskevan ADR-direktiivin implementoinnista. Puolet työryhmän jäsenistä oli sitä mieltä, että vakuutusasioiden käsittely tulisi keskittää FINEn Vakuutuslautakuntaan. Työryhmä ei kuitenkaan esitä kahden lautakunnan päällekkäisestä toimivallasta luopumista, vaikka se selkeyttäisi ja tehostaisi riidanratkaisua.

Lue lisää

 

 Kun robottiautot tulevat, Suomen vakuutusjärjestelmä on valmis

 


On vain ajan kysymys, koska ensimmäiset automaattisesti ohjautuvat autot rantautuvat Suomen teille. Robottiautojen kehityksen myötä on herännyt kysymyksiä, kuka korvaa robottiautojen aiheuttamat vahingot. Suomessa vakuutusala on – toisin kuin muualla – valmis vastaanottamaan uudet älykkäät ajoneuvot.

Lue lisää

 

 Päättäjiltä vahva tuki työeläkejärjestelmälle

 

Suomalaiselle hajautetulle työeläkejärjestelmämallille on vahva, laaja tuki poliittisten päättäjien keskuudessa. 82 prosenttia päättäjistä pitää erittäin tai jokseenkin tärkeänä nykyistä mallia, jossa yksityisen sektorin työeläkkeitä hallinnoidaan hajautetusti useissa eri työeläkeyhtiöissä sekä eläkesäätiöissä ja -kassoissa, jotka kilpailevat keskenään.

 

 Talouskasvu on tukahtumassa ylisääntelyyn

 


Ylisääntely, lisäkustannukset ja kansalliset lisävaatimukset tukahduttavat talouskasvun elpymismahdollisuudet. Nyt päättäjien pitäisi tehdä kaikkensa, ettei kotitalouksien ja yritysten lainarahan ruuvia kiristetä ylisääntelyllä liian tiukaksi ja heikennetä samalla suomalaisten yritysten kilpailukykyä. Lue lisää

Katso video FK:n hallitusohjelmatavoitteesta

Tavoitteet hallituskaudelle 2015-2019
 

 Tilaa FK:n uutiskirje

 

​Finanssialan Keskusliitto julkaisee kahden viikon välein uutiskirjeen, johon on koottu tuoreimmat kannanottomme ja uutisemme finanssialan maailmasta.

Tilaa uutiskirje tästä

 

 Oikopolut

 
 

 Vapaus ja tasa-arvo kulkevat käsi kädessä

 

​Suomalainen lainsäädäntö vannoo tasa-arvon nimeen. Kansalaisen perusoikeudet on kirjattu Suomen perustuslakiin. Jokaisella on oikeus perustoimentulo-turvaan esimerkiksi työttömyyden, sairauden, työkyvyttömyyden ja vanhuuden aikana.  Sosiaaliturvalla ja verotuksella pyritään myös tasaamaan tuloeroja eri yhteiskuntaluokkien ja ikäkausien välillä.

Lue Piia-Noora Kaupin kolumni

 

 Loma, check - matkavakuutus, check - Ja kuinkas sitten kävikään?

 

Jos työkseen ajaa vakuutusyhtiöiden etua, luulisi, että silloin omat vakuutukset olisivat kunnossa. Tämä on tarina suutarin lapsesta ilman kenkiä. Saa nauraa, mutta vielä mieluummin kannattaa ottaa opiksi.

Lue lisää

 

 Oman talouden hallinta kansalaistaidoksi

 

​Työ- ja elinkeinoministeriön yhteydessä toimiva taloudenhallinnan neuvottelukunta esittää, että oman talouden hallinta nostettaisiin kaikkien suomalaisten kansalaistaidoksi. Perehdyttäminen talousasioihin tulisi aloittaa jo varhaiskasvatuksessa ja niitä pitäisi käsitellä läpi koko koulutusasteen.
lue uutinen

 

 Sijoitusrahastoihin maaliskuussa 1,7 miljardia euroa

 

​Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin sijoitettiin maaliskuun aikana nettomääräisesti 1,7 miljardia euroa uutta pääomaa. Lisäksi positiivinen markkinakehitys kasvatti rahastojen arvoa noin miljardilla eurolla. Rahastojen yhteenlaskettu pääoma nousi kuun lopulla jälleen kaikkien aikojen ennätykseen, 95,5 miljardiin euroon.  

Lue lisää

 

 Pikamaksujärjestelmän jatkotoimia vielä harkitaan

 
​Suomalaispankit suunnittelevat uutta pikamaksujärjestelmää, jolla asiakkaat voisivat lähettää kiireellisiä maksuja kotimaassa ja koko SEPA-alueella reaaliaikaisesti joka päivä, kellon ympäri. Maksut siirtyisivät saajalle välittömästi, jopa sekunneissa.
Lue uutinen
 

 Suomen Yrittäjät ja Finanssialan Keskusliitto: Rahoituksen kasvuteesit strategiseen hallitusohjelmaan

 

Suomen Yrittäjät ja Finanssialan Keskusliitto laativat tulevaa hallitusohjelmaa varten teesit, jotka toteuttamalla varmistetaan yritysrahoituksen toimivuus ja näin mahdollisuus talouskasvuun.
Lue lisää


http://rohkeasuomi.fi/
Tietoa vakuutuslääkärijärjestelmästä
Keep it rolling! -sivustolle
Klikkaa itsesi Zaldo.fi-sivustolle
Finanssialan perusteet -oppimateriaali

Finanssialan Keskusliitto ry

Bulevardi 28
00120 Helsinki

Mikä FK on ja mitä se tekee?

FK on finanssialan yhtiöiden toimialajärjestö.
Tavoitteemme on turvata jäsenyhtiöillemme hyvä
toimintaympäristö, toimivat finanssimarkkinat ja
tehokas maksujenvälitysjärjestelmä. Lisäksi
edistämme vahingontorjuntaa sekä yhteiskunnan
turvallisuutta ja hyvinvointia.

FK FacebookissaFinanssiala TwitterissäFK YouTubessa