Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
 
 

nuija2.jpgVakuutusoikeuden toiminta tehostuu - Tarvittaisiin vielä puolueeton lausunnonantaja

Hallitus haluaa lyhentää vakuutusoikeudessa olevien juttujen käsittelyaikoja muun muassa keventämällä tuomioistuimen ratkaisukokoonpanoja yksinkertaisissa tapauksissa ja keskittämällä resurssit vaikeiden tapausten käsittelyyn. Myös muutoksenhakijan tiedonsaanti häntä itseään koskevassa asiassa paranee. Vakuutusala olisi toivonut hallituksen esitykseen mukaan myös ehdotusta lääketieteellisiä lausuntoja antavasta puolueettomasta tahosta.

Lue uutinen

 

 Ajankohtaista

 
 

 Kauppi: Hallitus kaappasi 100 miljoonaa kriisinratkaisuvaroja

 

Finanssialan Keskusliitto pitää vastuuttomana hallituksen päätöstä kaapata mahdollisia kriisitilanteita varten kerätystä pankkiverosta 100 miljoonaa euroa valtion budjettimenojen katteeksi. Määräaikaisella pankkiverolla on kerätty talletuspankeilta vuosina 2013 ja 2014 yhteensä 270 miljoonaa euroa. Hallitus ei ole kuunnellut asiassa valtiovarainministeriön asiantuntijatyöryhmää, joka yksimielisesti esitti keväällä, että pankkiverotuotot siirretään uuteen kriisinratkaisurahastoon ja hyvitetään veroa maksaneiden pankkien vakausmaksuissa. Hallitus esittää nyt, että rahastoon siirretään vain 170 miljoonaa. lue tiedote

 

 Sijoitusrahastoihin uutta pääomaa 864 miljoona euroa

 
Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin sijoitettiin elokuussa nettomääräisesti 864 miljoonaa euroa uutta pääomaa. Lisäksi positiivinen markkinakehitys kasvatti rahastopääoman arvoa noin miljardilla eurolla. Rahastojen yhteenlaskettu arvo nousi kuun lopussa jälleen uuteen ennätykseen, lähes 85 miljardiin euroon.

Lue uutinen

 

 Älä luovuta pankkitunnuksiasi kenellekään

 


Kesän aikana rikolliset ovat taas olleet ahkerina kalastelemassa verkkopalvelujen käyttäjiltä henkilötunnuksia ja verkkopankin tunnuslukuja. Tietojenkalastelu on toteutettu sähköpostiviesteillä, joissa on ollut linkki pankkien kotisivuja muistuttavalle verkkosivustolle. FK:n johtava asiantuntija Mika Linna muistuttaa, että verkkopankkitunnuksia ei saa luovuttaa kenellekään. Myöskään pankki ei niitä koskaan kysy.

Lue uutinen

 

 Miksi finanssiala kannattaa hallintarekisteriä?

 

Finanssiala kannattaa valtiovarainministeriön työryhmän ehdotuksia, joilla suomalainen arvopaperien hallintajärjestelmä saatetaan yhteensopivaksi EU:n arvopaperikeskusasetuksen ja Euroopan Keskuspankin TARGET2 Securities-hankkeen järjestelmän kanssa. Näissä jutuissa kerrotaan, miksi finanssiala kannattaa hallintarekisterikiellon poistamista.

LUE OSA I 
LUE OSA II 

 

 Tilaa FK:n uutiskirje

 

​Finanssialan Keskusliitto julkaisee kahden viikon välein uutiskirjeen, johon on koottu tuoreimmat kannanottomme ja uutisemme finanssialan maailmasta.

Tilaa uutiskirje tästä

 

 Oikopolut

 
 

 Totuuden hetki lähestyy

 

Pankkiunionin ensimmäinen osa, yhteinen pankkivalvonta, alkaa vajaan kahden kuukauden kuluttua. Valmistelut ovat Euroopan keskuspankissa, EKP:ssa, jo pitkällä. Lokakuun loppupuolella julkistetaan tiedot EKP:n suoraan valvontaan tulevien pankkien tilasta ja stressinsietokyvystä. Markkinoilla odotetaan näitä tietoja kuumeisesti.  Banco Espirito Santon yllättävä kriisiytyminen kesän aikana oli karvas muistutus ongelmista, joita eräiden maiden pankeissa voi piillä.

Lue Veli-Matti Mattilan kolumni

 

 Sääntely, taantuma, murros ja mahdollisuus

 

Finanssiala ja kauppa ovat vahvasti mukana kansainvälisessä kilpailussa. Suljettua sektoria ei enää ole, vaan alat kilpailevat tasaväkisesti ulkomaisten toimijoiden kanssa. Kilpailussa pärjätäkseen on toimintamahdollisuuksien oltava samat kuin ulkomaisilla kilpailijoillakin.

Lue PIIA-NOORA KAUPIN kolumni

 

 Vakuutustutkimus 2014: Kansa tahtoo houkuttelevuutta omaan vanhuuteen varautumiseen

 
​Omaehtoisen varautumisen vanhuuteen pitää olla nykyistä helpompaa ja houkuttelevampaa. Tätä mieltä on kolme neljästä suomalaisesta Finanssialan Keskusliiton (FK) vakuutustutkimuksessa. Kansalaiset uskovat myös oman kustannusvastuun lisääntyvän terveyspalveluissa ja vanhuuden hoivassa.

Lue tiedote
Vakuutustutkimus 2014, tekstiraportti
Vakuutustutkimus 2014, kuvasarja


http://rohkeasuomi.fi/
Tietoa vakuutuslääkärijärjestelmästä
Keep it rolling! -sivustolle
Klikkaa itsesi Zaldo.fi-sivustolleHarmaa talous - musta tulevaisuus
Finanssialan perusteet -oppimateriaali

Finanssialan Keskusliitto ry

Bulevardi 28
00120 Helsinki

Mikä FK on ja mitä se tekee?

FK on finanssialan yhtiöiden toimialajärjestö.
Tavoitteemme on turvata jäsenyhtiöillemme hyvä
toimintaympäristö, toimivat finanssimarkkinat ja
tehokas maksujenvälitysjärjestelmä. Lisäksi
edistämme vahingontorjuntaa sekä yhteiskunnan
turvallisuutta ja hyvinvointia.

FK FacebookissaFinanssiala TwitterissäFK YouTubessa