Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
 
 

Suomalaiset erittäin tyytyväisiä verkkopankkitunnuksiin

​Lähes kaikilla aikuisikäisillä suomalaisilla on käytössään verkkopankkitunnukset. Käyttäjät pitävät tunnuksia pääasiassa luotettavina, helppokäyttöisinä ja turvallisina. Sähköistä tunnistamista ja sähköistä asiointia pidetään myös tärkeänä ja  niiden roolin uskotaan kasvavan. Tiedot käyvät ilmi Finanssialan Keskusliiton tilaamasta tutkimuksesta.

Lue lisää

 

 

 Ajankohtaista

 
 

 Varastetulle tavaralle näyteikkuna verkkoon?

 


Jos varastettu omaisuus julkaistaisiin poliisin verkkosivuilla,  tavaran takaisinsaantiin olisi paremmat mahdollisuudet. Asiaa auttaisi myös, jos arvotavaroiden luettelointi ja rekisteröinti olisi nykyistä helpompaa.
Lue lisää

 

 Satovahinkovakuutukset vapautettava verosta

 


Satovahinkojen korvaaminen valtion varoista päättyy tämän vuoden lopussa. Sen jälkeen satovahinkoja korvataan vakuutuksista, joiden hankkiminen on kunkin viljelijän omalla vastuulla. Jotta riittävä kiinnostus satovahinkovakuutuksia kohtaan syntyisi ja korvausjärjestelmästä saataisiin tarpeeksi laaja ja toimiva Finanssialan Keskusliitto (FK) on esittänyt vakuutusmaksuveron poistoa satovahinkovakuutuksilta.

Lue lisää

 

 Päättäjiltä vahva tuki sähköiselle asunto-osakerekisterille

 


Poliitikot ja virkamiehet kannattavat selkeästi uuden sähköisen asunto-osakerekisterin perustamista Suomeen. Finanssialan Keskusliiton teettämän kyselytutkimuksen kysymykseen ”Pitäisikö mielestäsi Suomeen perustaa sähköinen asunto-osakerekisteri?” vastasi myönteisesti 80 prosenttia kyselyyn vastanneista poliitikoista ja virkamiehistä. Lue lisää

 

 Videoblogi: Mikä ihme on kertamaksuinen lisäeläkevakuutus?

 


Pitkään eläminen, niin toivottavaa kuin se onkin, voi olla taloudellinen riski. Iän myötä moni arkinen asia voi edellyttää apua. Tätä apua ei välttämättä ole ilmaiseksi tarjolla. Eläkevakuutukset on kehitetty pitkään elämisen taloudellista riskiä vastaan.

Lue lisää

Finanssialan eväät Juha Sipilän hallituksen jatkotyöhön
 

 Tilaa FK:n uutiskirje

 

​Finanssialan Keskusliitto julkaisee kahden viikon välein uutiskirjeen, johon on koottu tuoreimmat kannanottomme ja uutisemme finanssialan maailmasta.

Tilaa uutiskirje tästä

 

 Oikopolut

 
 

 Asunto-osakkeiden digiloikan aika on nyt

 

Kattavien asuntotietojen yhdistäminen ja paperisista osakekirjoista luopuminen on nyt käsillä vahvemmin kuin koskaan. Sähköisen asunto-osakerekisterin rakentamista toivovat useat yritykset, virkamiehet, viranomaiset ja poliitikot yli puoluerajojen. Hanketta on ehdotettu yhdeksi hallituksen digitalisaation kärkihankkeeksi.

Lue ELINA KIrvelän kolumni

 

 Sijoitusrahastoihin uutta pääomaa 388 miljoonaa euroa

 
​Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin sijoitettiin heinäkuussa nettomääräisesti 388 miljoonaa euroa. Lisäksi rahastopääomien yhteenlaskettu arvo kasvoi lähes miljardilla eurolla markkinoiden palauduttua Euroopassa kesäkuun pudotuksen jälkeen. Yhteenlaskettu rahastopääoma oli heinäkuun lopussa yhteensä 98,7 miljardia euroa.  Lue lisää
 

 Finanssialan nuoret haluavat kehittää itseään edetäkseen urallaan

 
​Finanssialan henkilöstö on kiinnostunut oppimaan uutta ja kehittämään itseään. Tämä näkyy etenkin nuorempien ikäluokkien parissa. Valtaosa eli 95 prosenttia alle 35-vuotiaista on valmis opiskelemaan lisää edetäkseen uusiin tehtäviin. Lue lisää
 

 Tilisiirto kulkee yhdessä pankkipäivässä

 
​Miksi tilisiirto toiseen pankkiin vie pidemmän ajan kuin maksu samassa pankissa olevalle tilille? Lue lisää
 

 Päättäjät kyselytutkimuksessa: palvelulupauksen hinta on laskettava

 

​Poliittiset päättäjät haluavat, että kansalaisille annettavan palvelulupauksen hinta lasketaan, kertoo Finanssialan Keskusliiton teettämä kyselytutkimus. Enemmistö FK:n kyselyyn vastanneista kannattaa hoivapalveluoikeuden hinnan laskemista.

Lue lisääTietoa etuuksien ja korvausten hakemisesta lakisääteisistä vakuutuksista
Keep it rolling! -sivustolle
Klikkaa itsesi Zaldo.fi-sivustolle
Finanssialan perusteet -oppimateriaali

Finanssialan Keskusliitto ry

Bulevardi 28
00120 Helsinki

Mikä FK on ja mitä se tekee?

Finanssialan Keskusliitto on pankkeja,
vakuutusyhtiöitä, rahoitusyhtiöitä,
arvopaperinvälittäjiä, sijoitusrahastoyhtiöitä
sekä finanssialan työnantajia edustava etujärjestö.
Osa jäsenistä hoitaa lakisääteisiä sosiaaliturvaan
kuuluvia vakuutuksia.

Rakennamme jäsenillemme toimintaympäristöä,
jossa ne voivat terveellä liiketoiminnallaan lisätä
suomalaista hyvinvointia.

FK FacebookissaFinanssiala TwitterissäFK YouTubessa