Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
 
 

FK:lta uusi malli: omistustiedot saataville reaaliaikaisesti

EU:n arvopaperikeskusasetuksen täytäntöönpanon yhteydessä on tullut esille tarve järjestää suomalaisten osakeomistusten yleisöjulkisuus uudella tavalla. Tavoitteena on ollut sekä osakesäilytyksen avaaminen kilpailulle että omistusten julkisuuden turvaaminen vähintään nykyisenkaltaisena. Kilpailun täysimittainen avaaminen vaatisi Suomessa hallintarekisterikiellon poistamista.

Lue UUTINEN

 

 Ajankohtaista

 
 

 "Yksittäisten pyyntöjen toimittaminen ei olisi ongelma"

 


Finanssialan valtiovarainministeriölle esittämä malli saa Ålandsbankenin projektipäällikkö Päivi Kuituselta kiitosta. Mallissa pankkien viranomaisten tietopyyntöjä varten rakentamaa järjestelmää käytettäisiin osakkeiden yleisöjulkisuuden toteuttamiseen – myös hallintarekisterimallissa!
LUE UUTINEN

 

 Hallintarekisterikielto syö pieniä pankkeja

 


Hallintarekisteröintimahdollisuuden puute kismittää pieniä suomalaisia pankkeja. Ruotsissa ja Suomessa toimiva Ålandsbanken on hallintarekisteröinnin sallivassa Ruotsissa päättänyt luopua paikallisen arvopaperikeskuksen, Euroclearin, asiakkuudesta kustannusten vuoksi. Suomalaisten sijoittajien käyttäytymisessä kulut näkyvät jo.

Lue uutinen

 

 Paloturvallisuusviikko alkaa päivällä paloasemalla

 


Päivä Paloasemalla -tapahtuma käynnistää valtakunnallisen Paloturvallisuusviikon. Lauantaina 22. marraskuuta eri puolilla Suomea, yhteensä 361 paloasemalla järjestetään elämyksellinen paloturvallisuuspäivä. Palovaroitin, alkusammutus ja hätäpoistuminen tulevat tapahtumiin osallistujille tutuksi. Tänä vuonna ehkäistään lisäksi liesipaloja ja kierrätetään paristoja paloturvallisesti.

Lue lisää

 

 Isän kukkarolle ei kehdata – opintolainakanta kovassa kasvussa

 


Opintolainan suosio on selvässä kasvussa. Viime vuoteen nähden opintolainakanta on kasvanut peräti kahdeksan prosenttia. Kelan asiantuntijan mukaan tukijärjestelmän uudistukset ja opintolainan markkinointi ovat muuttaneet suhtautumista lainaan myönteisemmäksi. Lisäksi alhainen korkotaso kannustaa lainanottoon.

 

 Uusi laki voi vaarantaa sähköisen asioinnin

 


Hallituksen esitysluonnos lain muuttamisesta vahvan sähköisen tunnistamisen ja sähköisten allekirjoitusten osalta voi vaarantaa tietoyhteiskunnan kehityksen ja lisätä tunnistamisen kustannuksia.

Lue uutinen

 

 Talousguru 2015 ilmoittautuminen on käynnissä

 

Vuoden 2015 lukiolaisten Talousguru-kilpailuun ilmoittautuminen on auennut. Tänä vuonna parhaiten menestyneille opiskelupaikkoja myöntävien korkeakoulujen joukkoon on liittynyt Tampereen yliopiston kauppatieteiden koulutusohjelma.

Videolla vuoden 2014 Talousguru Heidi Häyrynen kertoo kilpailukokemuksestaan.

 

 Anna palautetta verkkosivuistamme

 
​Finanssialan Keskusliitto uudistaa verkkosivujaan. Keräämme palautetta uusien sivujen rakentamista varten. Anna palautetta sivustostamme vastaamalla seitsemän kysymyksen lyhyeen kyselyyn.
Kyselyyn
 

 Tilaa FK:n uutiskirje

 

​Finanssialan Keskusliitto julkaisee kahden viikon välein uutiskirjeen, johon on koottu tuoreimmat kannanottomme ja uutisemme finanssialan maailmasta.

Tilaa uutiskirje tästä

 

 Oikopolut

 
 

 Sammuttaako kamera tulevaisuudessa karkurin moottorin?

 
Tolppakamerat ovat meille kaikille tuttuja, jos kohta kaikki autoilijat eivät tuttavuutta hyvällä muistele. Kameravalvottujen teiden määrä on kasvanut kaiken aikaa. Isoveljelle ei tämäkään riitä! Uusin vastaisku on poliisiautoihin asennetut rekisterikilpien lukulaitteet.
LUE RISTO KARHUSEN KOLUMNI
 

 Miksi julkinen omistajarekisteri hylättiin?

 


Median on vahdittava vallankäyttäjien toimia. Tätä työtä toimittajat eivät voi tehdä ilman toimivia työkaluja. Osakeomistuksen yleisöjulkisuus on tämän vuoksi tärkeä periaate.


Lue PIIA-NOORA KAUPIN kolumni

 

 Vain aito kilpailu tuo potkua Suomen arvopaperimarkkinoille

 

​Suomen arvopaperimarkkinoiden kansainvälinen kilpailukyky on vaarassa romuttua, mikäli markkinoita ei avata aidolle kilpailulle. Se tarkoittaa, että suomalaisten yritysten mahdollisuudet hankkia kasvun ja työpaikkojen luomiseen tarvittavaa rahoitusta arvopaperimarkkinoilta jäävät jatkossakin kilpailijamaita heikommiksi. Kansallisen hallintarekisteröintikiellon poistaminen on kilpailun näkökulmasta oleellinen asia.

LUE UUTINEN

 

 Vakuutus tasaa riskejä – uudistettu Vakuutusoppi julkistettu!

 

​Finanssi- ja vakuutuskustannus Oy FINVA on julkistanut 12. uudistetun painoksen Vakuutusoppi-teoksesta. Julkistustilaisuuden pääosa keskusteltiin ajankohtaisista alan aiheista, joita ei samasta näkökulmasta Vakuutusoppi-kirjassa juuri käsitellä.

Lue uutinen

 

 Asenteet merkitsevät taloustaidoissa tietoa enemmän

 
Taloudellisella tietämyksellä ja ylivelkaantumisella ei hieman yllättäen ole yhteyttä.  Sen sijaan ongelmat taloudellisessa käyttäytymisessä ja asenteissa selittävät hyvin ylivelkaantumista. Lokakuussa julkistettiin Taloudellinen lukutaito –tutkimus, jossa selvitettiin ensimmäistä kertaa suomalaisten taloudellista osaamista kansainvälisesti vertailukelpoisilla kysymyksillä. 
Lue uutinen
 

 Miksi finanssiala kannattaa palvelusetelimallia?

 

​Palvelusetelin käyttö vanhushoivan rahoituksessa on yhteiskunnalle keino keventää kansantalouden kuormitusta ja kestävyysvajetta. Palveluseteliä käytettäessä voittajia olisivat kuluttajat ja kansantalous. Finanssilaitokset toimisivat järjestelyssä välittäjän roolissa.
lue UUTINEN

 

 ASP-järjestelmän päivityksellä piristystä asuntokauppaan

 

​Toivottavasti ASP-järjestelmän uudistus piristää asuntokauppaa, kun säästösopimuksen tekemisen yläikärajaa ehdotetaan nostettavaksi 30 vuodesta 39 vuoteen. Hallituksen esitys asuntosäästöpalkkiolain muuttamisesta annettiin torstaina eduskunnalle.

Lue tiedote


http://rohkeasuomi.fi/
Tietoa vakuutuslääkärijärjestelmästä
Keep it rolling! -sivustolle
Klikkaa itsesi Zaldo.fi-sivustolleHarmaa talous - musta tulevaisuus
Finanssialan perusteet -oppimateriaali

Finanssialan Keskusliitto ry

Bulevardi 28
00120 Helsinki

Mikä FK on ja mitä se tekee?

FK on finanssialan yhtiöiden toimialajärjestö.
Tavoitteemme on turvata jäsenyhtiöillemme hyvä
toimintaympäristö, toimivat finanssimarkkinat ja
tehokas maksujenvälitysjärjestelmä. Lisäksi
edistämme vahingontorjuntaa sekä yhteiskunnan
turvallisuutta ja hyvinvointia.

FK FacebookissaFinanssiala TwitterissäFK YouTubessa