Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
 
 

​Suomen Yrittäjät ja Finanssialan Keskusliitto: Rahoituksen kasvuteesit strategiseen hallitusohjelmaan

Pienten ja keskisuurten yritysten merkitys Euroopan taloudessa etenkin uusien työpaikkojen luojana on huomattava. Kasvua ja työllisyyttä ei voi lisätä, jos rahoitusjärjestelmä ei toimi hyvin. Pankeilla on keskeinen rooli EU:ssa yritysten rahoituksessa, sillä yli kolme neljäsosaa yritysrahoituksesta tulee pankeilta. Viime vuosina yritysten rahoituksen ehdot ovat kuitenkin tiukentuneet ja hinta noussut. Suurin syy tähän on pankkien sääntelyn voimakas lisääntyminen.

Suomen Yrittäjät ja Finanssialan Keskusliitto laativat tulevaa hallitusohjelmaa varten teesit, jotka toteuttamalla varmistetaan yritysrahoituksen toimivuus ja näin mahdollisuus talouskasvuun.

Lue lisää

 

 Ajankohtaista

 
 

 Miksi pankki kysyy? - Oletko poliittisesti vaikutusvaltainen?

 


Pankkiasiakkaat ovat tottuneet antamaan pankin tarvitsemat tiedot tuloistaan ja menoistaan. Asiakas tietää, että pankin on selvitettävä hänen taloudellinen tilansa lainan saamiseksi. Pankkien esittämät kysymykset poliittisesta vaikutusvallasta tai kytköksistä Yhdysvaltoihin sen sijaan kummastuttavat asiakkaita. Kyselyjä niistä on tullut sekä pankeille, Finanssivalvontaan että Finanssialan Keskusliittoon.

 

 Talouskasvu on tukahtumassa ylisääntelyyn

 


Ylisääntely, lisäkustannukset ja kansalliset lisävaatimukset tukahduttavat talouskasvun elpymismahdollisuudet. Nyt päättäjien pitäisi tehdä kaikkensa, ettei kotitalouksien ja yritysten lainarahan ruuvia kiristetä ylisääntelyllä liian tiukaksi ja heikennetä samalla suomalaisten yritysten kilpailukykyä. Lue lisää

Katso video FK:n hallitusohjelmatavoitteesta

 

 Pankkibarometri: Yritysten ja kotitalouksien luotonkysynnässä orastavaa vilkastumista

 

​Tuoreen Pankkibarometrin mukaan sekä yritysten että kotitalouksien luotonkysyntä on piristymässä. Pankinjohtajien arvioiden mukaan luotonkysynnän odotetaan myös jatkuvan hiukan vilkkaampana kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.  Barometrikysely tehtiin helmi-maaliskuun vaihteessa.

Lue lisää

 

 Karhinen: Rahaa on enemmän kuin koskaan

 

Suomessa ei ole koskaan ollut rahaa tarjolla niin paljon kuin nyt – ja vielä niin halvalla!” sanoo Finanssialan Keskusliiton hallituksen puheenjohtaja ja OP-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen. Karhisen mukaan vallitsevalle keskustelulle siitä, että yritykset eivät saa rahaa, ei kerta kaikkiaan ole tilastojen valossa perusteita. 

Lue lisää
 

 FK:n Kauppi: Kohtuuttomilla veroilla ei pidä ajaa työtä pois Suomesta

 


”Talous- ja veropoliittinen keskustelu on parhaillaan kiihtymässä, kun puolueet julkistavat omia vaaliohjelmiaan. Lisää eväitä keskusteluun antaa varmasti Ruotsin ex-valtiovarainministeri Anders Borgin ja VATT:in ylijohtaja Juhana Vartiaisen raportti Suomen talouspolitiikan tulevaisuudesta, joka julkistetaan keskiviikkona”, Finanssialan Keskusliiton toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi arvioi.
Lue lisää

 

 Liikenneturvallisuusmaksu käytettävä vain liikenneturvaan

 

Liikenneturvallisuuden parantamiseen tarkoitetusta liikenneturvallisuusmaksusta ollaan tekemässä veroluonteisia. Kaavailtu lakitekstin muotoilu mahdollistaa sen, että valtio voisi käyttää maksut budjetissaan aivan muihin tarkoituksiin kuin liikenneturvaan.
lue uutinen

 

 Hallitusohjelmatavoite: Tehokkaat ja turvalliset digipalvelut

 

FK:n yhtenä hallitusohjelmatavoitteena on vauhdittaa tehokkaita ja turvallisia diigtaalisia palveluja. Videohaastattelussa sähköisen asioinnin kehityspäällikkömme Timo Tuominen kertoo, miksi digipalvelut ovat finanssialalle tärkeitä.
Tavoitteet hallituskaudelle 2015-2019
 

 Tilaa FK:n uutiskirje

 

​Finanssialan Keskusliitto julkaisee kahden viikon välein uutiskirjeen, johon on koottu tuoreimmat kannanottomme ja uutisemme finanssialan maailmasta.

Tilaa uutiskirje tästä

 

 Oikopolut

 
 

 Onko rahaston kotimaalla väliä?

 

Sijoitusrahastot ovat kasvattaneet suosiotaan sijoituskohteena. Niissä oli varoja helmikuun lopussa 92,5 miljardia euroa. Näistä noin 40 prosenttia tulee kotitalouksilta, 20 prosenttia ulkomailta, käytännössä Ruotsista, ja loput 40 prosenttia erilaisilta kotimaisilta instituutioilta.

Lue Jari Virran kolumni

 

 Korttimaksujen siirtohinta-asetus läpi parlamentissa

 
Korttipohjaisten maksujen siirtohinta-asetus MIF (Multilateral Interchange Fee) on hyväksytty EU:n parlamentissa. Siirtohinta-asetuksen tavoitteena on tehostaa ja harmonisoida korttimaksamista EU:ssa.
Lue uutinen
 

 Zaldo-taloustaitokilpailun 500 euron potti meni Loimaalle

 
​Loimaan koulun 9B-luokka on voittanut valtakunnallisen Zaldo-taloustaitokilpailun.  Voittaja valittiin tänä vuonna arvonnalla kaikista kilpailuun osallistuneista. Kiinnostus kilpailua kohtaan on ollut suurta, yli 300 luokkaa haki tunnuksia verkossa tehtävää taloustestiä varten. Lue uutinen


http://rohkeasuomi.fi/
Tietoa vakuutuslääkärijärjestelmästä
Keep it rolling! -sivustolle
Klikkaa itsesi Zaldo.fi-sivustolle
Finanssialan perusteet -oppimateriaali

Finanssialan Keskusliitto ry

Bulevardi 28
00120 Helsinki

Mikä FK on ja mitä se tekee?

FK on finanssialan yhtiöiden toimialajärjestö.
Tavoitteemme on turvata jäsenyhtiöillemme hyvä
toimintaympäristö, toimivat finanssimarkkinat ja
tehokas maksujenvälitysjärjestelmä. Lisäksi
edistämme vahingontorjuntaa sekä yhteiskunnan
turvallisuutta ja hyvinvointia.

FK FacebookissaFinanssiala TwitterissäFK YouTubessa