Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
 
 

​Vakuutustutkimus 2014:
Kansa tahtoo houkuttelevuutta omaan vanhuuteen varautumiseen

Omaehtoisen varautumisen vanhuuteen pitää olla nykyistä helpompaa ja houkuttelevampaa. Tätä mieltä on kolme neljästä suomalaisesta Finanssialan Keskusliiton (FK) vakuutustutkimuksessa. Kansalaiset uskovat myös oman kustannusvastuun lisääntyvän terveyspalveluissa ja vanhuuden hoivassa.

Lue tiedote
Vakuutustutkimus 2014, tekstiraportti
Vakuutustutkimus 2914, kuvasarja

Miksi finanssiala kannattaa hallintarekisteriä?

Finanssiala kannattaa valtiovarainministeriön työryhmän ehdotuksia, joilla suomalainen arvopaperien hallintajärjestelmä saatetaan yhteensopivaksi EU:n arvopaperikeskusasetuksen ja Euroopan Keskuspankin TARGET2 Securities-hankkeen järjestelmän kanssa. Näissä jutuissa kerrotaan, miksi finanssiala kannattaa hallintarekisterikiellon poistamista.

LUE OSA I - Miten kilpailun avaaminen muuttaa arvopaperikaupan selvitys- ja säilytysjärjestelmiä?
LUE OSA II - Miksi kansainväliset sijoittajat sijoittavat Suomeen hallintarekisterin kautta? Miten järjestelmä toimii käytännössä?

 

 Ajankohtaista

 
 

 FK SuomiAreenalla: Ilmastonmuutoksen torjuminen on kaikkien tehtävä

 


Myrskyt lisääntyvät, helle paahtaa kuumemmin ja vesi tulvii rakennuksiin. Tällaisia skenaarioita kuultiin Finanssialan Keskusliiton järjestämässä keskustelussa Porissa. Raflaavasti otsikoitu tilaisuus ”Ei myrsky tapa ja viemäriin ei huku?” herätti keskustelijat ja yleisön ajattelemaan ilmastonmuutosta ja sen vaikutusta rakennettuun infrastruktuuriimme.
Uutiseen

 

 FK SuomiAreenalla: Valtio rankaisee ilmastonmuutokseen varautujia vakuutusmaksuverolla

 

poriareena2.jpg
FK:n varatoimitusjohtaja Esko Kivisaari kritisoi SuomiAreenalla valtiota väliaikaiseksi tarkoitetusta vakuutusmaksuverosta - josta tuli pysyvä.
Videoon

 

 FK SuomiAreenalla: Panelistiesittelyssä Petteri Taalas

 

Finanssialan Keskusliiton Porin SuomiAreenassa järjestämän keskustelutilaisuuden ”Ei myrsky tapa ja viemäriin ei huku?” panelistit esitellään videosarjassa. Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Petteri Taalas kertoo muun muassa  tulevaisuuden sääpalveluinnovaatioista, jotka tehdään yhdessä vakuutusalan kanssa.
 

 FK SuomiAreenalla - Videoesittelyssä panelisti Risto Isomäki

 


Finanssialan Keskusliiton Porin SuomiAreenassa järjestämän Ei myrsky tapa ja viemäriin ei huku keskustelutilaisuuden yksi panelisti on tieto- ja romaanikirjailija Risto Isomäki. Hän kehottaa videolla erityisesti rannikkokaupunkeja kiinnittämään huomiota ei ainoastaan merenpinnan nousuun, vaan myös lisääntyviin myrskyihin ja niiden tuomiin rankkasateisiin.

Lue uutinen tai katso video

 

 EU-lait laitettiin fitness-kuurille – lähteekö läski?

 

Komissio käynnisti vuonna 2012 pulleaksi paisuneen lainsäädännön laihdutushankkeen nimeltä REFIT. Laihdutuskuurista on tullut joitakin hyviä tuloksia, mutta kokonaisuudessaan kuuri näyttää tällä hetkellä päättyneen kuten niin monet muut laihdutuskuurit – repsahdukseen.
Lue uutinen
 

 FK:n toimisto lomalla

 

​Finanssialan Keskusliiton toimisto on lomalla 14.7.-1.8.2014. Vaihteemme on suljettu. Hyvää kesää kaikille!

Yhteystiedot median edustajille löytyvät Media-sivulta.

 

 Tilaa FK:n uutiskirje

 

​Finanssialan Keskusliitto julkaisee kahden viikon välein uutiskirjeen, johon on koottu tuoreimmat kannanottomme ja uutisemme finanssialan maailmasta.

Tilaa uutiskirje tästä

 

 Oikopolut

 
 

 Miettimättä matkalle – heittämällä hunningolle

 

Suomalaiset tekevät vuosittain noin 10 miljoonaa ulkomaanmatkaa. Ennen matkaa ja matkan aikana on huomioitava matkan onnistumisen kannalta muutama tärkeä seikka. Pienillä laiminlyödyillä asioilla voi olla lomamatkan pilaavia tai jopa keskeyttäviä seurauksia. Tässä kirjoituksessa on matkaileville suomalaisille kolme tärkeää asiaa pohdittavaksi, ennen kuin lähtee matkalle.

Lue risto karhusen kolumni

 

 Myrskykausi alkaa - valmistaudu ja varaudu vakuuttaen

 
​Lämpimien säiden myötä kesän myrskykausi on alkamassa. Finanssialan Keskusliitolla on olemassa Varaudu myrskyyn -tarkistuslista, jonka avulla voi helposti tarkistaa oman myrskyvalmiutensa. Pidemmän päälle metsänomistajien kannattaa vakuuttaa metsänsä myrskyvahinkojen varalta. Vain noin kolmannes yksityismetsistä on vakuutettu myrskyn varalta.

Lue lisää myrskyvahingoista
Varaudu myrskyyn -tarkistuslista
Ohjeita varautumiseen ja vahinkojen kirjaamiseen
 

 Vakuutusasiakkaat tyytyväisiä korvauksiin

 
Finanssialan Keskusliiton tuoreen vakuutustutkimuksen mukaan valtaosa vakuutusasiakkaista on tyytyväisiä vakuutusyhtiöiden korvausmenettelyyn. Asiaa kysyttiin tutkimuksessa sellaisilta henkilöiltä, jotka vuoden sisällä olivat hakeneet korvausta sattuneesta vahingosta.

Lue uutinen

 

 Hallintarekisteri ei vie toimittajan työkaluja

 

Valtiovarainministeriön työryhmä ehdotti uudistuksia, joilla arvopaperien hallintajärjestelmät Suomessa voidaan integroida osaksi eurooppalaisia markkinoita ja nykyinen osakesäilytysmonopoli avata kilpailulle. Tämä takaa sen, että suomalaiset pankit ja sijoituspalveluyritykset voivat jatkossakin tarjota asiakkailleen monipuolisia tilipalveluja. Uudistus piristää myös kansainvälisille pääomamarkkinoille tähyävien suomalaisyhtiöiden rahoitusmahdollisuuksia. 
Lue ESKO KIVISAAREN KOLUMNI
 

 Kesäkuussa sijoitusrahastoihin uutta pääomaa lähes 750 miljoonaa euroa

 

​Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin sijoitettiin kesäkuussa nettomääräisesti 749 miljoonaa euroa uutta pääomaa. Lisäksi positiivisen markkinakehityksen myötä rahastojen yhteenlaskettu arvo nousi kuun lopussa 82 miljardiin euroon.
lue tiedote

 

 Suomalaispankit kaavailevat uuden pikamaksujärjestelmän hankintaa

 

Suomalaiset pankit suunnittelevat uuden pikamaksujärjestelmän hankkimista. Aika on ajamassa ohi nykyisin käytössä olevasta POPS-maksujärjestelmästä. Nyt kartoitetaan sitä, millaisia järjestelmiä olisi tarjolla. 

Lue lisää

FK SuomiAreenassa 16.7.2014

Tietoa vakuutuslääkärijärjestelmästä
Keep it rolling! -sivustolle
Klikkaa itsesi Zaldo.fi-sivustolleHarmaa talous - musta tulevaisuus
Finanssialan perusteet -oppimateriaali

Finanssialan Keskusliitto ry

Bulevardi 28
00120 Helsinki

Mikä FK on ja mitä se tekee?

FK on finanssialan yhtiöiden toimialajärjestö.
Tavoitteemme on turvata jäsenyhtiöillemme hyvä
toimintaympäristö, toimivat finanssimarkkinat ja
tehokas maksujenvälitysjärjestelmä. Lisäksi
edistämme vahingontorjuntaa sekä yhteiskunnan
turvallisuutta ja hyvinvointia.

FK FacebookissaFinanssiala TwitterissäFK YouTubessa