Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
 
 

Pankkitalletukset eivät makaa toimettomina tileillä

 

Suomalaisille pankkitileille on talletettu reilut 140 miljardia euroa. Vaikka tilinomistajan näkökulmasta katsoen rahat näyttävät makaavan toimettomina tilillä, on tilanne todellisuudessa aivan toinen. Pankkitalletukset ovat maailmalla kierrossa pankkien lainanannon muodossa.

Lue UUTINEN

 

 Ajankohtaista

 
 

 FK suosittelee lisäkoulutusta vaativiin sijoituspalvelutehtäviin

 


Finanssialan Keskusliitto suosittelee, että vaativissa sijoituspalvelutehtävissä toimivat henkilöt suorittavat vuoden alusta lähtien sekä sijoituspalvelututkinnon että sijoitusneuvojan tutkinnon. Kun henkilö on suorittanut molemmat tutkinnot, on hän auktorisoitu sijoitusneuvoja. Asiakkaille tämä tarkoittaa entistä parempaa asiakaspalvelua.

Lue uutinen

 

 Pankkiunionin lähtölaukaus on ammuttu

 

Euroopan keskuspankin (EKP) tekemä kattava arviointi vahvistaa tiedot suomalaisten pankkien hyvästä kunnosta. Finanssivalvonta totesi syyskuun lopulla, että Suomen pankkisektorin vakavaraisuus on vahva. Alan kannattavuus on parantunut heikosta taloustilanteesta huolimatta.

Lue PIIA-NOORA KAUPIN KOMMENTIT

LUE FK:N KYSYMYS-VASTAUS -PATTERISTO PANKKIEN ARVIOINNISTA

EBF TIEDOTTAA: COMPREHENSIVE ASSESSMENT SHOWS ROBUST EUROPEAN BANKING SECTOR

 

 SOTE-esityksessä isot kysymykset jäävät vastausta vaille

 


Hallituksen esitysluonnos sote-uudistuksesta jättää monta oleellista asiaa täysin auki. Yksi niistä on sosiaali- ja terveydenhuollon rahoituksen uudistaminen, jota esityksessä ei käsitellä lainkaan. Esitys ei myöskään ota kantaa, minkä tyyppiset sote-palvelut ylipäätään kuuluvat julkisen vallan vastuulle ja mitkä kansalaisten omalle vastuulle. Finanssialan Keskusliitto (FK) pitää sote-esitystä monelta osin puutteellisena.

Lue uutinen

 

 ASP-järjestelmän päivityksellä piristystä asuntokauppaan

 

​Toivottavasti ASP-järjestelmän uudistus piristää asuntokauppaa, kun säästösopimuksen tekemisen yläikärajaa ehdotetaan nostettavaksi 30 vuodesta 39 vuoteen. Hallituksen esitys asuntosäästöpalkkiolain muuttamisesta annettiin torstaina eduskunnalle.

Lue tiedote

 

 Miksi finanssiala kannattaa palvelusetelimallia?

 

​Palvelusetelin käyttö vanhushoivan rahoituksessa on yhteiskunnalle keino keventää kansantalouden kuormitusta ja kestävyysvajetta. Palveluseteliä käytettäessä voittajia olisivat kuluttajat ja kansantalous. Finanssilaitokset toimisivat järjestelyssä välittäjän roolissa.
lue UUTINEN

 

 Tilaa FK:n uutiskirje

 

​Finanssialan Keskusliitto julkaisee kahden viikon välein uutiskirjeen, johon on koottu tuoreimmat kannanottomme ja uutisemme finanssialan maailmasta.

Tilaa uutiskirje tästä

 

 Oikopolut

 
 

 FK toivottaa EU:n laajuisen verotietojen vaihdon tervetulleeksi

 

​Euroopan unionin talous- ja raha-asioita käsittelevä Ecofin-neuvosto on hyväksynyt direktiivin, joka sinetöi EU-maiden välisen verotietojen vaihdon. Ensimmäiset verotiedot vaihdetaan syksyllä 2017. Finanssialan Keskusliiton (FK) varatoimitusjohtaja Esko Kivisaari on päätökseen tyytyväinen.

Lue TIEDOTE

 

 Mikä on hintalappu hoivalupaukselle?

 


Suurten ikäluokkien tulo vanhuusikään haastaa suomalaisen hoivalupauksen. Ikäihmiset kaipaavat yhä enemmän hoitoa ja hoivaa. Hyvinvointimalliimme sisältyy suuri palveluvastuuvelka, josta kiinnipitäminen on mahdotonta pelkästään julkisen talouden toimenpitein. Mitkään kasvuskenaariot, verojen kiristämiset tai palvelutuotannon uudistukset eivät saa tätä vastuuvelkaa katoamaan.

Lue PIIA-NOORA KAUPIN kolumni

 

 Lisää talousoppia peruskouluihin

 

Opetushallitus on pyytänyt lausuntoja ehdotuksesta perusopetuksen opetussuunnitelman uudistamiseksi. Antamassaan lausunnossa Finanssialan Keskusliitto pitää erittäin hyvänä sitä, että uudistetussa opetussuunnitelmassa vahvistetaan talousasioiden opetusta vuodesta 2016 alkaen.

Lue uutinen

 

 Miksi finanssiala kannattaa hallintarekisteriä?

 

Finanssiala kannattaa valtiovarainministeriön työryhmän ehdotuksia, joilla suomalainen arvopaperien hallintajärjestelmä saatetaan yhteensopivaksi EU:n arvopaperikeskusasetuksen ja Euroopan Keskuspankin TARGET2 Securities-hankkeen järjestelmän kanssa. Näissä jutuissa kerrotaan, miksi finanssiala kannattaa hallintarekisterikiellon poistamista.

LUE OSA I 
LUE OSA II 


http://rohkeasuomi.fi/
Tietoa vakuutuslääkärijärjestelmästä
Keep it rolling! -sivustolle
Klikkaa itsesi Zaldo.fi-sivustolleHarmaa talous - musta tulevaisuus
Finanssialan perusteet -oppimateriaali

Finanssialan Keskusliitto ry

Bulevardi 28
00120 Helsinki

Mikä FK on ja mitä se tekee?

FK on finanssialan yhtiöiden toimialajärjestö.
Tavoitteemme on turvata jäsenyhtiöillemme hyvä
toimintaympäristö, toimivat finanssimarkkinat ja
tehokas maksujenvälitysjärjestelmä. Lisäksi
edistämme vahingontorjuntaa sekä yhteiskunnan
turvallisuutta ja hyvinvointia.

FK FacebookissaFinanssiala TwitterissäFK YouTubessa