Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
 
 

Millaista on tulevaisuuden työ finanssialalla?

Hyvinvoiva finanssiala -hanke selvitti kyselytutkimuksella mitä suomalaiset asiakkaat odottavat finanssialalta. Tutkimuksessa selvitettiin myös sitä miten finanssialan henkilöstö kokee työelämää ja omaa työtään kohtaavat muutokset.

Muuttuva työ finanssialalla -tutkimuksen toteutti T-Media ja siihen vastasi 1000 15-70 -vuotiasta suomalaista ja 3019 finanssialalla työskentelevää.

Lue lisää

 

 Ajankohtaista

 
 

 Mihin palveluihin kansalaisella on oikeus?

 
​Pohjoismaissa julkinen valta vastaa lähtökohtaisesti hyvinvointipalveluista.  Kaikki osallistuvat verotuksen kautta palveluiden rahoitukseen ja voivat laskea ainakin jossakin vaiheessa hyötyvänsä palveluista. Tänään julkistetussa ajatushautomo Kalevi Sorsa –säätiön ”Yhteistä ja yksityistä varautumista – vanhusten hoivan tulevaisuus” -raportissa, pohditaan eri näkökulmista julkisen ja yksityisen  vastuun kumppanuutta vanhuspalveluissa. Lue lisää
 

 Hallitusohjelmatavoite: Yksityinen varallisuus tukee hyvinvointipalvelujen rahoittamista

 

Väestön ikääntyminen lisää yhteiskunnan menoja ja vähentää tehdyn työn määrää. Tarvitsemme yksityistä varallisuutta julkisen rahoituksen rinnalle hyvinvoinnin rahoittamiseen. Videolla FK:n Timo Silvola kertoo lyhyesti, miksi tavoite on tärkeä.
 

 FK:n Kauppi: Monikanavarahoitusryhmältä eväät seuraavalle hallitukselle

 
​​Finanssialan Keskusliiton toimitusjohtajan Piia-Noora Kaupin mukaan nyt tehty työ sosiaali- ja terveyspalvelujen erilaisista rahoitusmalleista tarjoaa hyvät eväät tulevan hallituksen päätöksenteolle.  STM:n monikanavatyöryhmä julkisti raportin torstaina 26.3. Kauppi oli mukana työryhmän työssä.

Lue lisää
 

 Suomen Yrittäjät ja Finanssialan Keskusliitto: Rahoituksen kasvuteesit strategiseen hallitusohjelmaan

 


Suomen Yrittäjät ja Finanssialan Keskusliitto laativat tulevaa hallitusohjelmaa varten teesit, jotka toteuttamalla varmistetaan yritysrahoituksen toimivuus ja näin mahdollisuus talouskasvuun.
Lue lisää

 

 Miksi pankki kysyy? - Oletko poliittisesti vaikutusvaltainen?

 


Pankkiasiakkaat ovat tottuneet antamaan pankin tarvitsemat tiedot tuloistaan ja menoistaan. Asiakas tietää, että pankin on selvitettävä hänen taloudellinen tilansa lainan saamiseksi. Pankkien esittämät kysymykset poliittisesta vaikutusvallasta tai kytköksistä Yhdysvaltoihin sen sijaan kummastuttavat asiakkaita. Kyselyjä niistä on tullut sekä pankeille, Finanssivalvontaan että Finanssialan Keskusliittoon.

 

 Talouskasvu on tukahtumassa ylisääntelyyn

 


Ylisääntely, lisäkustannukset ja kansalliset lisävaatimukset tukahduttavat talouskasvun elpymismahdollisuudet. Nyt päättäjien pitäisi tehdä kaikkensa, ettei kotitalouksien ja yritysten lainarahan ruuvia kiristetä ylisääntelyllä liian tiukaksi ja heikennetä samalla suomalaisten yritysten kilpailukykyä. Lue lisää

Katso video FK:n hallitusohjelmatavoitteesta

Tavoitteet hallituskaudelle 2015-2019
 

 Tilaa FK:n uutiskirje

 

​Finanssialan Keskusliitto julkaisee kahden viikon välein uutiskirjeen, johon on koottu tuoreimmat kannanottomme ja uutisemme finanssialan maailmasta.

Tilaa uutiskirje tästä

 

 Oikopolut

 
 

 Onko rahaston kotimaalla väliä?

 

Sijoitusrahastot ovat kasvattaneet suosiotaan sijoituskohteena. Niissä oli varoja helmikuun lopussa 92,5 miljardia euroa. Näistä noin 40 prosenttia tulee kotitalouksilta, 20 prosenttia ulkomailta, käytännössä Ruotsista, ja loput 40 prosenttia erilaisilta kotimaisilta instituutioilta.

Lue Jari Virran kolumni

 

 Oman talouden hallinta kansalaistaidoksi

 

​Työ- ja elinkeinoministeriön yhteydessä toimiva taloudenhallinnan neuvottelukunta esittää, että oman talouden hallinta nostettaisiin kaikkien suomalaisten kansalaistaidoksi. Perehdyttäminen talousasioihin tulisi aloittaa jo varhaiskasvatuksessa ja niitä pitäisi käsitellä läpi koko koulutusasteen.
lue uutinen

 

 Pikamaksujärjestelmän jatkotoimia vielä harkitaan

 
​Suomalaispankit suunnittelevat uutta pikamaksujärjestelmää, jolla asiakkaat voisivat lähettää kiireellisiä maksuja kotimaassa ja koko SEPA-alueella reaaliaikaisesti joka päivä, kellon ympäri. Maksut siirtyisivät saajalle välittömästi, jopa sekunneissa.
Lue uutinen
 

 Pankkibarometri: Yritysten ja kotitalouksien luotonkysynnässä orastavaa vilkastumista

 

​Tuoreen Pankkibarometrin mukaan sekä yritysten että kotitalouksien luotonkysyntä on piristymässä. Pankinjohtajien arvioiden mukaan luotonkysynnän odotetaan myös jatkuvan hiukan vilkkaampana kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.  Barometrikysely tehtiin helmi-maaliskuun vaihteessa.

Lue lisää


http://rohkeasuomi.fi/
Tietoa vakuutuslääkärijärjestelmästä
Keep it rolling! -sivustolle
Klikkaa itsesi Zaldo.fi-sivustolle
Finanssialan perusteet -oppimateriaali

Finanssialan Keskusliitto ry

Bulevardi 28
00120 Helsinki

Mikä FK on ja mitä se tekee?

FK on finanssialan yhtiöiden toimialajärjestö.
Tavoitteemme on turvata jäsenyhtiöillemme hyvä
toimintaympäristö, toimivat finanssimarkkinat ja
tehokas maksujenvälitysjärjestelmä. Lisäksi
edistämme vahingontorjuntaa sekä yhteiskunnan
turvallisuutta ja hyvinvointia.

FK FacebookissaFinanssiala TwitterissäFK YouTubessa